Adapazarı Belediyesi Fermalı Köpeklerde Rekor Kırdı - Son Dakika
Yerel

Adapazarı Belediyesi Fermalı Köpeklerde Rekor Kırdı

Adapazarı Belediyesi Fermalı Köpeklerde Rekor Kırdı

Adapazarı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması Bileciler Köyü Merasında yapıldı.

06.05.2014 12:54  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması Bileciler Köyü Merasında yapıldı. Yarışmaya 38 ilden yüzlerce av meraklısı katıldı. Sağanak yağmura rağmen 180 adet köpeğin yarıştığı yarışma bu alanda Türkiye rekorunu kırdı.

Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya Ankara, İzmir, Zonguldak, Kocaeli, Antalya, Sinop, Tokat, Muğla ve Kütahya'nın da aralarında bulunduğu toplam 38 ilden av tutkunları katıldı. Yarışmada köpekler kovucu ırklar, continental genç ve yetişkin ırklar ve İngiliz genç ve yetişkin ırklar olarak beş kategoride yarıştılar. Yoğun yağmura rağmen av köpekleri ırk özellikleri, komutlara uyum ve ferma verme özelliklerine göre puan verildi. Av doğa dergisi editörü Kamil Üçbaş," Bugün burada yağmura rağmen 180 adet köpek yarışarak bu alanda rekor kırdı. Bu yarışmalar sayesinde yurt dışından köpek alımının önüne geçilmektedir. Türkiye'nin en iyi köpekleri burada bu organizasyonlara gelen köpek severler birbirleriyle tanışıyor, hayvanlarını kendi cinsleriyle çiftleştirip üretimi artırıyor. Adapazarı Belediyesi ve bu organizasyonu düzenleyenler sayesinde artık avcılarımız yurtdışına gidip 3-5 bin dolar para vermeyecek, kaliteli köpekler üretecek kapasiteye geldik. Bugün burada buluşmamızı sağlayan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'ye ve avcı dostumuz Rıdvan Sezer'e yarışma koordinatörü Yavuz Korkmaz'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

Konu hakkında bilgi veren Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, "Bugün burada Adapazarı Belediyesi olarak fermalı av köpekleri yarışmasının 6.cısını düzenliyoruz. Bu yarışmada yağmura rağmen toplam 38 ilden katılan av meraklıları sayesinde av sezonu kapalı olduğu bu zamanda avcıların ve köpek severlerin buluşmasını sağladık. Bu gibi etkinliklerle kaliteli köpeklerin yetişmesini sağlamak amaçlamaktayız" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adapazarı Belediyesi Fermalı Köpeklerde Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement