Adatepe Barajı, Kuraklıktan Endişelenen Çiftçinin Umudu Oldu - Son Dakika
Yerel

Adatepe Barajı, Kuraklıktan Endişelenen Çiftçinin Umudu Oldu

Kahramanmaraş'ta beklenen yağışların düşmemesi nedeniyle endişelenen çiftçinin imdadına, 18 yıl sonra su tutulmaya başlanan Adatepe Barajı yetişti DSİ 204 Şube Müdürü Böke: "Çiftçilerimizin mağdur olmaması için barajın dip savak vanalarını açtık" Afşin Ziraat Odası Başkanı Akpınar: "İnşallah böyle devam.

24.05.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İDRİS AYDIN - Kahramanmaraş'ta beklenen yağışların düşmemesi nedeniyle endişelenen çiftçinin imdadına, 18 yıl sonra su tutulmaya başlanan Adatepe Barajı yetişti.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 1995 yılında Göksun Çayı üzerinde yapımına başlanan Adatepe Barajı'nda 18 yıl sonra su tutulmaya başlandı.

Verimli araziye sahip Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerindeki 315 bin dönüm alanın suya kavuşması ise kuraklıktan endişelenen çiftçileri sevindirdi.

DSİ 204 Şube Müdürü Hikmet Böke, AA muhabirine, barajdan saniyede 5 metreküp su verildiğini söyledi.

Beklenen yağışların düşmemesinden dolayı arazilerin susuz kaldığını belirten Böke, "Çiftçilerimizin mağdur olmaması için barajın dip savak vanalarını açtık. İnşallah bu yıl üreticilerimiz kuraklıktan etkilenmeyecek" dedi.

Böke, şuanda 70 milyon metreküp su tutulan barajın kapasitesinin ise 500 milyon metreküp olduğunu kaydetti.

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ise kuraklık nedeniyle zor günler geçiren çiftçilerin Adatepe Barajı'ndan su verilmeye başlanmasıyla sevindiğini ifade etti.

Kuraklık ve don olayının çiftçileri olumsuz etkilediğini  vurgulayan Akpınar, şöyle konuştu:

"Yıllardır hayalini kurduğumuz barajda geçen yıl su tutulmaya başlandı. Çitçilerimiz bu yıl arazilerinde kullanılmak üzere su isteyince DSİ yetkilileri vanalarını açtı. İnşallah böyle devam ederde çiftçilerimiz herhangi bir sorun yaşamayacak." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adatepe Barajı, Kuraklıktan Endişelenen Çiftçinin Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement