Add'den 'Cumhuriyet Yemeği' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Add'den 'Cumhuriyet Yemeği' Etkinliği

Add\'den \'Cumhuriyet Yemeği\' Etkinliği

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi tarafından geleneksel ‘Cumhuriyet yemeği’ düzenlendi.

29.10.2016 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi tarafından geleneksel 'Cumhuriyet yemeği' düzenlendi.

Malatya Öğretmenevinde düzenlenen etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, CHP Yeşilyurt ilçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu Sözcüsü M. Duran Özkan, İmam Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Ali Kapısı Deneği Başkanı Muhsin Toplacengiz, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, ADD Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları ile ADD Malatya Şubesi yöneticileri, üyeler ve davetliler katıldı.

Yapılan Etkinlikte bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, laiklik ve demokrasinin önemine vurgu yaptı. Konuşmasında Başkanlık konusuna da değinen "Laik, demokratik Cumhuriyetin önemini kavraya bilemek için, çevremize, diğer ülkelere, biz benzeyen ülkelere bakmak yeterli. 15 Temmuz biz gösterdi ki, Cumhuriyetin temel değerleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri yok edilirse başınıza bu işler gelir. 15 Temmuz darbe girişimi oldu, övünerek söylemek gerekirse 15 Temmuz'a gelinirken, insanlar katledilirken bu yola taş döşemeyen tek kesim var o da Cumhuriyete bağlı Atatürkçü insanlardır. Bu dönemlerde ezildiniz, polis olamadınız, memur olamadınız, ama Atatürk'ün bu değerlerine her zaman sahip çıktınız" diye konuştu.

ADD Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları ise isteklerinin sağduyulu olarak birlik ve beraberlik içerinde yaşamak olduğunu belirterek "Atatürk'ün kurmuş olduğu yüce Cumhuriyete sahip çıkmak" diye konuştu.

Millioğulları'ndan sonra ADD Malatya yönetim kurulu üyesi Semra Kipel ile gençler adına Gizem Canbay birer konuşma yaptı. Her yıl geleneksel hale getirilen, kuru fasulye ve hoşaf yemekleri misafirlere ikram edilirken program müzik dinletisi ile son buldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Add'den 'Cumhuriyet Yemeği' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement