Add Pazar Şubesi 'Türkiye, Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor' Yürüyüşüne Katıldı - Son Dakika
Yerel

Add Pazar Şubesi 'Türkiye, Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor' Yürüyüşüne Katıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (add) Pazar Şubesi'nin, Sarıkamış Harekatı'nı Anma Törenleri Kapsamında Düzenlenen 'Türkiye, Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor' Yürüyüşüne Katıldığı Bildirildi

13.01.2011 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Pazar Şubesi'nin, Sarıkamış Harekatı'nı anma törenleri kapsamında düzenlenen ' Türkiye, Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor' yürüyüşüne katıldığı bildirildi.

ADD Pazar Şubesi Başkanı Metin Atasaral, yaptığı açıklamada, dernek üyeleriyle birlikte dedelerinin şehit düştükleri yerleri yerinde görmek ve şehitleri anma etkinliklerine katılmak için Sarıkamış'a gittiklerini belirterek, 'Ben daha önce öğretmenliğimde verdiğim derslerde ve bir araya geldiğimiz sohbetlerde Sarıkamış olayını anlatırdım. Ama Sarıkamış faciasını kelimenin tam karşılığı olarak öğrenmek istiyorsak onu yerinde görmek gerekiyormuş. Biz öncelikle bu soğuğu ve karı gördükten sonra askerlerimizin düşmandan ziyade soğukla verdiği mücadeleyi ve nasıl kaybettiğini gördük' dedi.

Orada öğrendiklerine göre en fazla şehidi Rize'nin Pazar bölgesi ile Trabzon'un Maçka bölgesinin verdiğini ifade eden Atasaral, 'Eksi 45 derece soğukta tek bir kurşun bile atamadan, korunaksız, malzemesiz 90 bin vatan evladı şahadete ulaşmışlardır. Enver Paşa'nın Kafkasya fatihi olma hırsı ve kendi egosu için, yapılan uyarıları dinlememesi hatta uyaranları cezalandırılması neticesinde tüm dünyada eşi emsali olmayan bir facia yaşanmıştır. Böylesine bir tarihin yazıldığı o dağlarda bulunmak bizleri hayli duygulandırmıştır' diye konuştu.

(NG-AK-NÖZ) - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Add Pazar Şubesi 'Türkiye, Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor' Yürüyüşüne Katıldı - Son Dakika


Advertisement