Adem Kar, " Siyasetçiden Rektör Olmaz" - Son Dakika
Politika

Adem Kar, " Siyasetçiden Rektör Olmaz"

Adem Kar, " Siyasetçiden Rektör Olmaz"

MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, 31 Mart seçimlerinde AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı olan Prof.Dr. Burhanettin Uysal'ın adının son günlerde Karabük Üniversitesi ile anılmasına tepki gösterdi.

27.04.2019 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, 31 Mart seçimlerinde AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı olan Prof.Dr. Burhanettin Uysal'ın adının son günlerde Karabük Üniversitesi ile anılmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev süresi dolan üniversitelerde rektör atamaları devam ediyor. Çok sayıda devlet üniversitesi ile vakıf üniversitelerinin yeni rektör atamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılırken, önümüzdeki haftalarda aralarında Karabük Üniversitesinin de bulunduğu üniversitelerin de yeni rektörlerin ataması gerçekleştirilecek. Rektör ataması bekleyen Karabük Üniversitesi'nde de Burhanettin Uysal'ın isminin de son günlerde sıkça geçmesi, Cumhur İttifakının ortaklarından olan MHP'de tepkilere neden oldu.

MHP Karabük İl Başkanı Kar, milletvekilliği yapmış olan ve 31 Mart seçimlerinde AK Parti Karabük Belediye Başkanı Burhanettin Uysal'ın rektör olarak atanması halinde akademik ve bilimsel faaliyetlerin üzerine siyaset gölgesi düşeceğini belirtti.

"Kentin huzurunu kaçırır"

Burhanettin Uysal'ın siyasi kimliğinin akademik kimliğinin önüne geçtiğini ifade eden Kar, "İki seçim geçiren ve akademik kimliğini geride bırakarak, tamamen politikacı kimliğini üzerinde taşıyan bir kişinin Karabük Üniversitesine rektör olarak atanması halinde personeller ve akademisyenler ile bir siyasi hesaplaşma içine girilebilir. Bu da kentin huzurunu kaçırır" dedi.

"Uysal'ın KBÜ rektörlüğüne atanmasını doğru bulmuyoruz"

Siyasetçiden rektör olmayacağını kaydeden Kar, şunları söyledi: "Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Karabük Üniversitesi'ne herhangi bir isim önermiyoruz. Takdir Cumhurbaşkanımızındır, fakat Karabük Üniversitesi de hepimizindir. Geçmiş yıllarda üniversitelere giren siyasetin acı sonuçlarını bu millet yaşamıştır. Yaptığı 3.5 yıllık milletvekilliği döneminde ve girdiği iki seçimle akademik kimliğini tamamen geride bırakan Burhanettin Uysal'ın da Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasını doğru bulmuyoruz.

Başkan Kar, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş'in kendi partilerinde milletvekilliği ve siyaset yapmış birini desteklemelerinin normal karşılanacağını belirterek, "Ama onlarda olası böyle bir sonuç ile kentin huzurunun kaçacaklarını görmeleri gerekir. Ona iyilik yapıyoruz derken, Karabük'e kötülük yapmış olurlar" ifadelerini kullandı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adem Kar, ' Siyasetçiden Rektör Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement