Adige Cumhuriyeti'nden Gaziantepli İşadamlarına Yatırım Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Adige Cumhuriyeti'nden Gaziantepli İşadamlarına Yatırım Çağrısı

Adige Cumhuriyeti\'nden Gaziantepli İşadamlarına Yatırım Çağrısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ı ziyaret eden Rusya Federasyonu’na bağlı Özerk Adige Cumhuriyeti heyeti, Gaziantepli işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya çağırdı.

12.04.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret eden Rusya Federasyonu'na bağlı Özerk Adige Cumhuriyeti heyeti, Gaziantepli işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya çağırdı. Bartık ise, "Bizim için Rusya pazarı çok önemli, bu pazarda daha aktif olmak istiyoruz" dedi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Adige Cumhuriyeti heyetini kabulünde Gaziantep'in demografik yapısından ekonomisine kadar geniş bir sunum yaptı. Kentin nüfusunun yüzde 56'sının çalışma çağında olduğunu belirten Bartık, " Türkiye'nin en geniş organize sanayi bölgesi alanına sahibiz. 4 organize sanayi bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5'nci bölgemiz de hazır, yakın bir zamanda işletmelerimiz faaliyetlerine başlayacak" dedi.

Gaziantep'in ihracattaki payına da değinen Bartık, şehrin ülke ihracatındaki payının 4,2 olduğunu hatırlattı. Gaziantep'in ihracatında ilk üç ülkenin Irak, Suriye ve Suudi Arabistan olduğunu ifade eden Bartık, "İran ve Rusya'yı önemsiyoruz. Rusya, Gaziantep'in 100 yıl geleceğinde var. Çünkü biz Rusya'yı önemsiyoruz. İnşaatta güçlüyüz, Rusya'nın altyapısını Gaziantepli inşaatçılar yapacak. Bizim için Rusya pazarı çok önemli, bu pazarda daha aktif olmak istiyoruz. Bu kapsamda Adige ile de işbirliğini önemsiyoruz" diye konuştu.

Adige'nin Maykop Belediye Başkanı Narolin Alexandr Vladimirovich, Gaziantepli işadamlarını ülkesine yatırıma davet etti. Vladimirovich, ülke ekonomisinin gelişimi için önemli sanayi şehirlerini ziyaret ettiklerini, Gaziantep'in tecrübelerinden de faydalanmak istediklerini dile getirdi. Gaziantepli şirketleri Adige'ye davet eden Vladimirovich, "Gaziantepli işadamlarını yatırım için Adige'ye bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Adige Cumhuriyeti'nden Gaziantepli İşadamlarına Yatırım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement