Fenerbahçe'nin İntikamını Almak İçin Adil Öksüz'ün İç Çamaşırını Çıkarmasını İstemiş - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçe'nin İntikamını Almak İçin Adil Öksüz'ün İç Çamaşırını Çıkarmasını İstemiş

FETÖ imamı Adil Öksüz'ün kaçmasıyla ilgili davada ifade veren sanık Serter Koçak, Koyu Fenerbahçeli olduğu ve 3 Temmuz'un intikamını almak için, Öksüz'e iç çamaşırını çıkartmak istediğini söyledi.

02.10.2017 23:06  Güncelleme: 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" olduğu belirlenen firari Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili 28 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından Serter Koçak, yakalanan darbeci askerlerden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e küfretmelerini istediğini belirterek, "Hepsi küfrediyordu. Bir tek Adil Öksüz 'Ben tanımadığım Allah'ın kuluna kötü söz söylemem' diyordu." dedi.

OLAY TARİHİNDE İSTİHBARAT MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVLİYDİ

Öksüz'ün serbest bırakılmasına ilişkin 13'ü asker, 14'ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve biri eski Başbakanlık müşaviri 28 kişi hakkında Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk celsesi sona erdi.

Duruşmada savunmasını yapan ve olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli olan sanık Serter Koçak, darbe girişimi üzerine emirle önce Ankara Emniyet Müdürlüğüne gittiklerini, gece boyu burada olduğunu anlattı.

"ABİ BURADAN YEM ATIP ARKADAN KAÇIYORLAR"

Koçak, sabah saatlerinde istihbarat toplamak üzere, amiri Gökhan Yücel tarafından Akıncı Üssü'ne görevlendirildiklerini ifade etti. Buraya, girişimin içinde kimlerin olduğu ile ikinci bir darbe tehdidine karşı bilgi toplamak üzere gittiklerini aktaran Koçak, nizamiye tarafına geçtiklerini, üsten çıkanlarla konuştuklarını söyledi.

Ön kapıdan çok sayıda kişinin çıktığını, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın çıktığını da orada öğrendiklerini ve bunu ilettiklerini bildiren Koçak, içeriden çıkan askerlerden birinin, "Abi buradan yem atıyorlar, herkes arkadan, Fethiye Köyü'nün oradan tellerden kaçıyor." dediğini iddia etti.

"'FETOŞA KÜFÜR EDİN' DEDİM BİR TEK ÖKSÜZ ETMEDİ"

Bunun üzerine önce köye, orada yakalananların jandarma karakoluna götürüldüğünü öğrendikten sonra da karakola gittiklerini anlatan Koçak, şöyle devam etti:

"Darbeci askerlere sorular soruyor, kimlik bilgilerini, ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorduk. Hepsi 'Tatbikata geldik' diyordu. Onlara 'Fetoş'a küfredin' dedim. Hepsi küfrediyordu. Bir tek Adil Öksüz 'Ben tanımadığım Allah'ın kuluna kötü söz söylemem' diyordu. Ben de ona küfür ettim. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Bilge Kağan Aksoy'u aradım. Telefondayken o bilgisayarı açtı. Bilgisayarın açılması zaman alırken bana, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan'ın kafasına sıktıklarını söyledi. 'Kalleşçe, kahpece kafasına arkadan sıktılar' dedi. Aksoy'un, Öksüz'ün 'imam' olduğunu söylemesi bir iki dakika sürmüştür."

"NEDEN KÜLODUNU SOYMASINI İSTDİN?"

Koçak, bunun ardından Adil Öksüz'ü kenara çektiğini, soyduğunu ifade etti.

Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın, "Külotunu soymasını neden istedin?" sorusu üzerine Koçak, "Ben iyi bir Fenerbahçeliyim, hasta bir Fenerbahçeliyim. '3 Temmuz'da insanlara vurmaya alıştınız. Sonunuz böyle olur' dedim." diye konuştu ve bunun "spontane geliştiğini" aktardı.

Koçak, Başkan Köksal'ın, "Bu kadar önemli bir adamı tutanak tutup, niye götürmediniz?" sorusuna, "İstihbarat personelinin tutanak tutma görevi yok. Biz şubeye gidip, rapor yazarız." yanıtını verdi.

"KÖYÜN ETRAFINDAN ASKER TOPLADIK"

Adil Öksüz'ü soyunuk halde bıraktıktan sonra yeniden Fethiye Köyü civarına gittiklerini belirten Koçak, burada köyden birinin aracıyla kaçmaya çalışan askerleri aradıklarını, üniforması üzerinde olan bir albay ile iki-üç komando yakaladıklarını ve karakola döndüklerini anlattı.

ADİL ÖKSÜZÜ GİYDİRİP BEKLETMİŞLER

Burada Öksüz'ü giyinik görünce, "Hayırdır, bunu niye giydirdiler?" diye sorduğunu, "İçeride bayan subay var. Herhalde o yüzdendir." yanıtı aldığını ileri süren Koçak, "Diğerleri (darbeciler) gitmiş, Adil Öksüz kalmıştı. 11 kişi orada beklemişti. En son Yusuf komiser, Gökhan Yücel amir ile görüştükten sonra, 'İşimiz bitti' dedi. Adil Öksüz'ün kaldığını Yusuf komiser de gördü. 'Buradan bir irtibat numarası alalım' dedi. 'İmam'ın orada kaldığını söyledim." ifadesini kullandı.

Konunun sorulduğu sanık Gökhan Yücel, "Hatırlamıyorum. Elimden yaralanmıştım. Bomba düştüğünde o bölgedeydim. Söylemiş olabilir." dedi.

"NE KONUŞTUKLARINI DUYMADIM"

Savunmasına devam eden Koçak, sanıklardan eski Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca'nın karakola akşam üzeri, tek başına geldiğini, kendisini merak ettiği ve görmek istediği için geldiğini ifade etti.

Mahkeme heyetinin Sarıkoca ile yakınlıklarına yönelik soruları üzerine Koçak, "Arkadaşım. Onun, FETÖ'nün ilk operasyon çektiği adamlardan olduğunu biliyorum. 3 yıldır falan tanıyorum. O sırada Başbakanlık Müşaviriydi." görüşlerine yer verdi.

Karakoldayken Sarıkoca'ya, "Sana operasyon çekenlerin imamı bu" diyerek Adil Öksüz'ü gösterdiğini aktaran Koçak, Sarıkoca ile Öksüz arasında 3-4 metre mesafe olduğunu, Sarıkoca'nın Öksüz'e ne söylediğini bilmediğini iddia etti.

BELEDİYE BAŞKANIYLA ÇAY İÇMİŞ

Sarıkoca'nın buradan ayrılırlarken, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün yanına gidip, çayını içme konusunda ısrarcı olduğunu anlatan Koçak, bu konuda izin almak üzere amiri Gökhan Yücel'i aradığını, "Böyle bir durum var. Başkanın yanına gidip, bilgi de alalım mı? İzin veriyor musun?" diye sorduğunu belirtti.

Ertürk'ten aldıkları bilgilerle sonra üç tane operasyon yaptıklarını, bazı FETÖ/PDY mensuplarını yakaladıklarını vurgulayan Koçak, Adil Öksüz'ün serbest bırakıldığını da Bilge Kağan Aksoy'dan öğrendiğini bildirdi.

"İMAMI SERBEST BIRAKMIŞLAR"

Koçak, şöyle devam etti:

"Telefonda bana, 'Serter sana bir şey söyleyeceğim, küfür etmeyeceksin. Yemin et' dedi. Sonra 'İmamı serbest bırakmışlar' dedi. Telefonu kapattım küfür ettim. Daha sonra Akın Öztürk'ün, Emniyetin spor salonunda olduğunu öğrendim. Gittim, ona Adil Öksüz'ü sordum. İnatla 'Tanımıyorum' dedi. Sonra arkadaşlar kucaklayıp beni dışarı çıkardılar. Bir şey yapacağımdan korktular."

Suçlamaları reddeden Koçak, "15 Temmuz darbe girişimini kim yaptı?" sorusuna, "Hain köpekler yaptı." yanıtını verdi.

Soru üzerine Koçak, "Eski çalıştıklarımızın çoğu FETÖ'cüydü. Gittiler." dedi.

İsim sorulması üzerine Koçak, sanıklardan Kenan Gülbay ve "eğer beyanlarda ismi geçenle aynı kişi ise" Murat Gündüz'ün FETÖ mensubu olduğunu kaydetti.

Fenerbahçe\'nin İntikamını Almak İçin Adil Öksüz\'ün İç Çamaşırını Çıkarmasını İstemiş
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fenerbahçe'nin İntikamını Almak İçin Adil Öksüz'ün İç Çamaşırını Çıkarmasını İstemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement