Adilcevaz'da Güneş Enerjisinden Elekrik Üretilecek - Son Dakika
Güncel

Adilcevaz'da Güneş Enerjisinden Elekrik Üretilecek

Adilcevaz Belediyesince hazırlanan "Adilcevaz'a Güneş Doğuyor" projesiyle, ilçede güneş enerjisinden elektrik üretilecek.

30.12.2013 12:54  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) Yenilenebilir Enerji Destek Programınca kabul gören proje kapsamında, belediyeye ait kum ocağı mevkisinde santralin kurulum çalışmalarına başlandı.

Adilcevaz Belediyesi ve DAKA arasında imzalanan sözleşmeyle, santralin bulunduğu alana 2 bin 84 adet güneş paneli yerleştirilecek.

Belediye Başkanı Adnan Göksoy, yaptığı açıklamada, santralde üretecekleri 785 bin kilovat elektrikle, ilçenin enerji ihtiyacını karşılayacaklarını ve bu enerjiden yıllık ortalama 230 bin lira gelir elde edeceklerini söyledi.

Projeyle belediyenin bir ilke imza attığını ve projenin Doğu Anadolu Bölgesinde örnek proje olarak kabul edildiğini belirten Göksoy, şöyle konuştu:

"Örnek projemiz yatırıma layık görüldü. Güneş enerjisi santralinde, yıllık ortalama 785 bin kilovat elektrik üreteceğiz. Ayrıca ilçemizin her türlü elektrik ihtiyacını karşılayarak, yıllık ortalama 230 bin lira gelir elde edeceğiz. Projemizin maliyeti 1 milyon 900 bin liradır. Bu miktarın 700 binini DAKA, geri kalan 1 milyon 200 binini de belediye olarak biz karşılayacağız. Belediye olarak bir ilke daha imza attık. İlçemizde güneş kolektörlerinden su ısıtma sistemleri mevcut. İlçemizde güneşten enerji üretiminin de kısa sürede yaygınlaşacağını ümit ediyorum." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adilcevaz'da Güneş Enerjisinden Elekrik Üretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement