Adını Şehit Dayısından Alan Askerin Kaderi de Aynı Oldu - Son Dakika
Güncel

Adını Şehit Dayısından Alan Askerin Kaderi de Aynı Oldu

Silopi'de şehit düşen Yahya Mertcan, 25 yıl önce şehit olan ve adını aldığı dayısı Yahya Coşkuner'in yanına gözyaşları arasında defnedildi.

12.08.2015 10:09  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen 4 polisten Yahya Mertcan'a ağlatan veda. Şehidin cenazesi Eldivan Mezarlığı'nda 25 yıl önce şehit olan ve adını aldığı dayısı Yahya Coşkuner'in yanına gözyaşları arasında defnedildi.

Şehit polis Yahya Mertcan'ın tabutu, cenaze aracı ile Eldivan İlçesi'ndeki dedesi Ali Yavuz Coşkuner'in evine getirildi. Cenazenin gelişi ile birlikte annesi, kız kardeşi ve yakınlarının feryatları meydanda bulunanları gözyaşlarına boğdu. Eldivan'daki şehit cenazesine Çankırı Milletvekilleri Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri, özel harekatçılar ve binlerce Çankırılı katıldı.

Helallik almak için annesinin evine götürülen şehit Yahya Mertcan'ı cenazesi, aile yakınlarına gösterildi. Bu sırada anne Hatice Coşkuner ve kız kardeşi Şule fenalık geçirdi. Birlikte görev yaptığı özel harekat polisleri de gözyaşlarına boğuldu.

"ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Hep birlikte helallik verilmesi ardından şehit polisin cenazesi resmi törenin yapılacağı İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi. Buradaki törende konuşan İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, "Ülkenin bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verdik. Yahya da yeminine sadık kaldı ve bu uğurda şehit oldu. Hepimiz şehit olmaya hazırız. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak" dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da konuşmasında, M. Yahya Mertcan'ın 25 yıl önce şehit olan Dayısı Murat Yahya Coşkuner'le aynı kaderi paylaştığını belirterek, "Bu Vatan için şehit olanları asla ve asla unutmayacağız. Çankırı 160 şehit, 39 gazi verdi. Vatanın bölünmez bütünlüğü için tüm güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir." diye konuştu.

"25 YIL ÖNCE OĞLUM YAHYA'YI ŞEHİT VERDİM, BUGÜN TORUNUM YAHYA'YI, BU VATANDA SİZE YER YOK"

PKK'nın 25 yıl önce Van'daki düzenlediği hain saldırıda şehit edilen oğlu Jandarma Astsubay Çavuş Yahya Coşkuner'i teröre şehit veren Ali Yavuz Coşkuner, bu kez de torunun Yahya Mertcan'ı teröre şehit verdi. Resmi tören sırasında konuşmak isteyen ve mikrofonu eline alan şehit polisin dedesi Ali Yavuz Coşkuner metaneti ile dikkat çekerek yaptığı konuşmada, şöyle dedi:



"25 yıl önce oğlum Yahya Coşkuner'i şehit verdim. bugün torunum Yahya'yı. Bu teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bütün malımı mülkümü bu uğurda feda etmeye hazırım. Beni de askere alın ben de şehit olmak istiyorum. Teröristler şunu bilsinler ki bu vatanda size yer yok. Allah Türk milletini ebedi payidar etsin."

Şehit dedesinin sözleri tekbir sesleri ve terörü lanetleyen sloganlarla kesildi.

"MURADIMA SELAM SÖYLE"

Şehit cenazesinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki tören alanında Türk bayraklı taputa sarılan anneannesi Alime Coşkuner, "Yahyam, dayın Muradıma selam söyle" diyerek gözyaşı döktü. Anne Hatice ve kız kardeşi Şule de tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tabut başına gelen özel harekatçı arkadaşları da birbirlerine sarılarak ağladı.



Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazı ardından Eldivan Mezarlığı'nda 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner'in yanına gözyaşları arasında defnedildi. Cenaze törenine son anda katılan Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı da aileye taziyede bulundu.

Adını Şehit Dayısından Alan Askerin Kaderi de Aynı Oldu

Son Dakika Güncel Adını Şehit Dayısından Alan Askerin Kaderi de Aynı Oldu - Son Dakika


Advertisement