Sağlık Bakanlığı: Adıyaman'daki Görüntülerde Kusuru Olanlar Hakkında İşlem Yapılacaktır - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanlığı: Adıyaman'daki Görüntülerde Kusuru Olanlar Hakkında İşlem Yapılacaktır

Adıyaman'da taburcu edilen yatalak hastanın, ambulans olmayınca sedyeyle itilerek götürülmesinin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, ''Kusuru olanlar hakkında işlem yapılacaktır'' dedi.

17.11.2017 14:01  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, Adıyaman'da felç tedavisi gördüğü hastaneden taburcu edilen yatalak Hatice Ata'nın (78), istenilen ambulans gelmeyince, oğulları tarafından sedyeyle itilerek 1 kilometre uzaklıktaki evine götürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hatice Ata'yı eve taşıyacak iki ambulansın da o sırada görevde olduğu ve valilik tarafından da konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

''KUSURU OLANLAR HAKKINA YASAL İŞLEMLER YAPILACAK''

İhmal ya da kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin de uygulanacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Habere konu olan hasta, Adıyaman'da, evde bakım ekiplerimizce takip edilen 78 yaşında bir hastamızdır. Poliklinik muayenesi gerektiğinden 112 ambulansı istenerek, evinden alınarak hastaneye nakledilmiştir. Hastanede gerekli tıbbi hizmetleri yapılan hasta, yakınları tarafından ambulansla evine götürülmek istenmiş ancak bu hizmeti yürüten iki nakil ambulansının da görevde olması nedeniyle ambulanslar dönünce nakil işleminin gerçekleşeceği yakınlarına iletilmiştir. Yakınları kendi imkanları ile hastayı evine götüreceklerini söyleyerek hastaneden ayrılmışlarlardır. Bu sırada görevden dönen ambulansa nakletmek isteyen görevlilerin bu isteklerini kabul etmeyen hasta yakınları, hastayı yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki evlerine götürmüşlerdir. Söz konusu olay, Bakanlığımızca yakından takip edilmiştir. Adıyaman Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatmıştır. Soruşturma sonucunda ihmal ya da kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.''

İşte tepki çeken o görüntüler:

Sağlık Bakanlığı: Adıyaman'daki Görüntülerde Kusuru Olanlar Hakkında İşlem Yapılacaktır
Sağlık Bakanlığı: Adıyaman'daki Görüntülerde Kusuru Olanlar Hakkında İşlem Yapılacaktır

Sağlık Bakanlığı: Adıyaman\'daki Görüntülerde Kusuru Olanlar Hakkında İşlem Yapılacaktır
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanlığı: Adıyaman'daki Görüntülerde Kusuru Olanlar Hakkında İşlem Yapılacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın
    20:15 Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kadın, otobüsten inerken kıyafeti kapıya sıkışınca yere düşerek yaralandı. Ayşe D. isimli yolcu, halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte yere düştü. Diğer yolcuların haber vermesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek Ayşe D.'ye müdahale etti. Yaralı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Sağlık Bakanı Koca:
    20:13 Sağlık Bakanı Koca: "18 Bin 597 Hekime Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulayıcı Sertifikası Verildi"

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Bugüne dek toplam 18 bin 597 adet geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulayıcı sertifikası verildiğini açıkladı. Bakan Koca, Emine Erdoğan'a geleneksel tıbbın simgesi "hayat ağacını" hediye etti.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.


Advertisement