Adıyaman Besni Esnafı Büyük Marketleri İstemiyor - Son Dakika
Güncel

Adıyaman Besni Esnafı Büyük Marketleri İstemiyor

Adıyaman Besni Esnafı Büyük Marketleri İstemiyor

Besni esnafı büyük marketleri istemiyorADIYAMAN'ın Besni ilçesi'nde CHP Besni ilçe Başkanı Hakan Kılınç'ın öncülüğünde başlatılan 'Yerel esnafa destekö kampanyasına, ilçe esnafı destek vererek Besni Mehmet Erdemoğlu parkı önünde basın açıklaması yapıp büyük marketleri protesto etti.

29.04.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Besni esnafı büyük marketleri istemiyor

ADIYAMAN'ın Besni ilçesi'nde CHP Besni ilçe Başkanı Hakan Kılınç'ın öncülüğünde başlatılan 'Yerel esnafa destekö kampanyasına, ilçe esnafı destek vererek Besni Mehmet Erdemoğlu parkı önünde basın açıklaması yapıp büyük marketleri protesto etti.

Besni Mehmet Erdemoğlu Parkı önünde yapılan basın açıklamasına ilçe esnafı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Esnaf adına basın açıklaması yapan Haci Arslan, 'Biz küçük esnaflar olarak ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı yüreğimize taş basıp aylarca sesimizi çıkaramadık. Vatanımız olmazsa bizde olmayız düşüncesiyle hep sustuk. Ancak ulusal zincirler ve sermaye lobileri güçlerine güç katarak ilerlemeye ve yeni mağazalar açıp bizim küçük esnafları yok etmeye devam etmektedirler. Son aylarda Türkiye'nin her yerinde mantar gibi çoğalan bu marketlerden ne yazık ki ilçemizde nasibin aldı ve almaya da devam ediyor. İlçemizdeki faaliyet gösteren bu zincirlerin ilçemize günlük zararları yaklaşık 75 bin civarındadır. Yani aylık tahmini 2 buçuk milyon paramız ilçemizden dışarıya çıkmaktadır. Hükümetimiz istediğimiz şekilde gerekli düzenlemeyi yapmadığı gibi yerel yönetimlerde ulusal zincirlerin açılmasını engelleyici hiçbir önlem almamıştır. Sakarya'nın ve Denizli'nin bazı ilçelerinde ulusal zincirlerin açılmasına ruhsat verilmeyeceği ile ilgili belediye meclis kararı alınmıştırö dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman Besni Esnafı Büyük Marketleri İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement