Adıyaman'da Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Ahilik Haftası Kutlandı

ADIYAMAN'da esnaf ve sanatkarların piri olarak kabul edilen Ah-i Evran adına düzenlenen Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18.09.2018 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADIYAMAN'da esnaf ve sanatkarların piri olarak kabul edilen Ah-i Evran adına düzenlenen Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Adıyaman Valiliği önünde Atatürk anıtına bırakılarak başlanılan etkinlikler, Demokrasi Parkı'nda devam etti. Törene Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman, oda başkanları, bazı kurum amirleri, esnaflar ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Ahilik Haftası kutlamalarının açılış konuşmaların ardından kürsüye çıkan Vali Nurullah Naci Kalkancı, Ahilik haftası geleneksel olarak Eylül ayının 3'üncü haftasında kutlanıyor. Cumhuriyet'ten evvel devletimiz olan Osmanlı Devleti ve onun eskisi Selçuklu'ya kadar uzanan bir gelenekten bahsediyoruz. Rahmetli tasavvufumuz Ahmet Yesevi'nin yetiştirdiği dervişler Anadolu'yu veya batıya doğru fetihlerde en büyük rolü oynamıştır. Bunlar gittikleri yörelerdeki insanları gözle savaşla gelen kendi insanlarını örgütleyerek teşkilatlandırarak devletinin temellerini askeri manada değilse bile hem siyasi manada hem iktisadi manada rol oynamışlardır. Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda en önemli rolü oynayan ise Ahi Evran Teşkilatıdır şeklide konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi tiyatro ekibi tarafından ahilikteki Şed Kuşatma töreni sahnelendi. Vali Nurullah Naci Kalkancı, yılın ahisi Faik Gündoğan'a kalafatı giydirerek Cumhuriyet altını hediye etti. Program sonunda katılanlara pilav ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement