Adıyaman'da Fetö Çatı Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Fetö Çatı Davasında Karar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Adıyaman'daki yapılanması kapsamında, aralarında "il imamı" Habib Bıçakçı'nın da olduğu 8'i tutuklu 63 sanığın yargılandığı çatı davasında, sanıklara 1,5 yıl ile 25 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

14.04.2018 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Adıyaman'daki yapılanması kapsamında, aralarında "il imamı" Habib Bıçakçı'nın da olduğu 8'i tutuklu 63 sanığın yargılandığı çatı davasında, sanıklara 1,5 yıl ile 25 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Adıyaman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, terör örgütüyle ilişkili 11 dernek ve 2 vakıf tarafından yürütülen 18 projede, Sosyal Destek Programı (SODES) uygulama usul ve esaslarına aykırı olarak yapılan hileli usulsüzlükler nedeniyle kamunun toplam 1 milyon 305 bin 956 lira zararına neden oldukları ve bu paranın örgüte aktarıldığı iddiasıyla haklarında dava açılan "il imamı" Habib Bıçakçı Kayseri, Abdurrahman Gezer Menemen, İsmail Polat ise Adana'da tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada ayrıca diğer tutuklu ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin son sözlerini sorduğu tutuklu sanıklar, suçsuz olduklarını ve isnat edilen tüm suçlamaları reddettiklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bıçakçı'nın, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü yönetmek suçundan 16 yıl 6 ay, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 9 yıl olmak üzere toplam 25 yıl 6 ay hapis ve 4 milyon 500 bin TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Tutuklu diğer sanıklar Abdurrahman Gezer, Bekir Demirel, Halil İbrahim Karaboğaz, İsmail Polat, Mehmet Siyah, Mustafa Oğuz ve Serkan Özçelik'e ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 9 yıl 5 ay ile 19 yıl arasında değişen hapis, 250 bin TL ile 3 milyon 125 bin TL arasında değişen para cezaları verildi.

Tutuksuz 49 sanık ise 1 yıl 6 ay 2 gün ile 11 yıl 1 ay 22 gün arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

Firari sanıklar Ahmet Adıyaman, Mehmet Fatih Bilgiç, Osman Kaya, İlhami Erdem, Mehmet Şirin Atmaca ve Hamdi Aslan'ın dosyalarının ise ayrılması kararlaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Fetö Çatı Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement