Adıyaman'da Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Kısa Kısa

Tut'ta, 49.Kütüphaneler Haftası kutlandı.

28.03.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tut'ta, 49. Kütüphaneler Haftası kutlandı.

İlçede 500 yıllık çınar ağacının bulunduğu meydanda düzenlenen programda, 15 dakikalık kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Kaymakamı Ramazan Kendüzler programdaki konuşmasında, meydandaki 500 yıllık çınar ağacını göstererek, "İlçemizin sembolü olan 500 yıllık çınar ağacı nasıl ki geçmişle günümüz arasında tarihsel bir bağ kuruyorsa, geçmişin fikirlerini, düşüncelerini, deneyimlerini günümüze taşıyan, geçmiş ile günümüz arasında kültürel bir bağ kuran en önemli araç da kitaplardır" dedi.

Etkinliği Tut halkıyla buluşmak amacıyla meydanda düzenlediklerini belirten Kendüzler, "Bir ülkenin kalkınmışlık oranı o ülkenin kitap okuma oranıyla doğru orantılıdır. Kitap okumanın yanı sıra edindiğimiz bilgi, beceri ve deneyimleri günlük hayatımızda yeri ve zamanı geldiğinde kullanabilmeliyiz' diye konuştu.

Edebiyat Öğretmeni Ali Şeyh Özdemir de hazırladığı sunumla kitap okumanın önemine dikkat çekti.

ilçenin kitap okuma alışkanlığının yüksek olduğunu vurgulayan Özdemir, kitap okuma bilincinin arttırılması için kaymakam ve belediye başkanının özveri ve gayret gösterdiğini kaydetti.

İlçede en çok kitap okuyanlara çeşitli hediyelerin verildiği etkinliğe, Belediye Başkanı Mehmet Akat, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Tufan Yılmaz ile kurum müdürler, dernek başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Kitap sergisi açıldı-

Gölbaşı ilçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap sergisi açıldı.

Kaymakam Ali Edip Budan, serginin açılışında, bilgi çağında öğrencilerin çok kitap okuyarak başarılı olmak zorunda olduğunu ifade etti. Budan, eğitimde başarının temelinin kitaba dayandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan üç öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

-SGK'da borçlar taksitlendiriliyor-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gölbaşı İlçe Müdürü Ercan Bulut, sigorta borcu olanlar için yapılandırma işlemlerinin başladığını bildirdi.

Bulut, yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 210 kişinin yapılandırma işleminden yararlandığını belirterek, başvuruların sürdüğünü ifade etti.

Emekli olup da ticari vergi kaydı olan mükellefler için çıkarılan kanunla, sigorta borçlarının 36 aya kadar taksitlendirildiğini vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

"Bu kanun 31 Nisan 2013'de sona ereceğinden borcu olan mükelleflerin SGK'ya başvurmalarını istiyoruz. Taksitlendirme ödeme planında da ciddi indirimler vardır." - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement