Adıyaman'da 'Merak Edersem Öğrenirim' Konulu Seminer Düzenlendi - Son Dakika
Eğitim

Adıyaman'da 'Merak Edersem Öğrenirim' Konulu Seminer Düzenlendi

Adıyaman'da 'Merak Edersem Öğrenirim' konulu seminer düzenlendiAdıyaman Sevgi Anaokulunda 'Merak Edersem Öğrenirim' konulu seminer düzenlendi.

15.02.2019 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 'Merak Edersem Öğrenirim' konulu seminer düzenlendi

Adıyaman Sevgi Anaokulunda 'Merak Edersem Öğrenirim' konulu seminer düzenlendi.

Adıyaman Sevgi Anaokulu Müdürü Cemal Önder, tarafından düzenlenen programda Erzurum Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde Görevli Profesör Doktor Abdülhak Halim Ulaş tarafından 'Merak Edersem Öğrenirim' konulu seminer düzenlendi.

Konferans salonunda düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Anaokulu müdürleri ile çok sayıda okulöncesi öğretmeni katıldı.

Prof. Dr. Ulaş, Merakı olmayan hiçbir şey öğrenemez. Bütün keşifler meraktan doğar. Bilinçli ebeveyn, öğretmen çocukların sorularını ciddiye alır. Hayatta bir öğrenme makinesi olarak gelen çocuklar eğer sorulara doğru cevap bulursa öğrenme aşkı zevki heyecanı sürekli artar. Merak aynı zamanda Kendine güvenin de bir göstergesidir Kendine güveni olmayan kişilerde merak duygusu da olmaz O halde öğrencinin konuya ilgisinin çekilmediği merakın heyecanın uyandırılmadığı ve konunun zevkli ve eğlenceli biçimde işlenmediği öğretme süreçlerinizde başarısız kalması kaçınılmazdır. Öğretmen merak duygusu uyandırabilir ve çocuğu keşfetme sürecine sokabilirse çocuğu her şeye ilgi duyar hale getirebilir. Çocuk Merak ettiği şeyleri öğrendikçe gelişir geliştikçe ilgisi daha da artar. Bu döngü ömür boyu devam eder bu şekilde yaşam boyu öğrenen insanlar yetiştirmiş oluruz dedi.

Seminerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Algöz, katılımcılara teşekkür ederek Profesör Doktor Ulaş'a plaket verirken seminere katılanlara ise seminer belgesi verildi.

Adıyaman\'da \'Merak Edersem Öğrenirim\' Konulu Seminer Düzenlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Adıyaman'da 'Merak Edersem Öğrenirim' Konulu Seminer Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da okul servis denetimleri devam ediyor
    11:24 Aydın'da okul servis denetimleri devam ediyor

    Aydın'ın Kuyucak, Karpuzlu ve Kuşadası ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından okul servis denetimleri gerçekleştirildi. Öğrencilerin güvenliği ve huzuru için okul servis araçlarında kurallara uyulması sağlandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı
    11:15 Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sedir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 100. Yıl Spor Kompleksi bünyesinde Sedir Çocuk Kreşi'ni açtı. Kreş, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara eğitim ve sosyal etkinlik imkanları sunuyor.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi
    11:15 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi

    Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde, Köy Enstitülerinin günümüzdeki anlamı tartışıldı. Panelde konuşmacılar, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminin sosyo-politik özelliklerini, Köy Enstitüleri deneyimini ve günümüzdeki eğitim politikalarını ele aldılar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da panelde yer aldı ve Köy Enstitüleri'nin önemine vurgu yaptı.

  • İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu
    10:33 İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu

    Eskişehir'de akran zorbalığı sonucu kulağından yaralanan bir ilkokul öğrencisinin annesi, çocuğuyla ilgilenilmediğini ve öğretmenlerinin sorumsuz davrandığını iddia etti. Anne, çocuğunun okula gitmek istemediğini ve öğretmeni sevmediğini söyledi.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı
    10:31 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı

    Malatya'da Köy Enstitüleri'nin 84. kuruluş yıldönümü nedeniyle Eğitim İş ve Eğitim Sen ortaklaşa basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, köy enstitülerinin tarım toplumunu sanayi toplumuna dönüştürmek için kurulduğunu belirtti. Açıklamada, Osmanlı'dan Türkiye'ye geçen 40 bin köyün sadece 2 bininde öğretmen olduğu vurgulandı ve köy enstitülerinin önemi vurgulandı.

  • Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi
    10:20 Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi

    Aydın'ın Germencik ilçesinde, jandarma trafik ekipleri tarafından öğrencilere yönelik önemli trafik eğitimleri düzenlendi. Eğitimlerle, öğrencilere trafik kuralları öğretilerek güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları konusunda bilinçlendirme yapıldı.

  • Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı
    10:08 Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen ortaokullar arası 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları ilçe turnuvası madalya ve ödül töreniyle sona erdi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler, 30 Nisan'da yapılacak olan İl müsabakalarında başarılar diledi.

  • Eskişehir'de akran zorbalığına uğrayan öğrencinin annesi: 'Çocuğumla ilgilenilmedi'
    09:49 Eskişehir'de akran zorbalığına uğrayan öğrencinin annesi: 'Çocuğumla ilgilenilmedi'

    Eskişehir'de akran zorbalığı sonucu kulağından yaralanan bir öğrencinin annesi, çocuğuyla ilgilenilmediğini iddia ederek, okul yönetimi ve öğretmenler hakkında şikayetlerde bulundu. Annenin iddialarına göre, öğrenciye yardım edilmedi ve okul yönetimi olaya müdahale etmedi. Olayın ardından çocuk okula gitmek istemiyor ve öğretmeni sevmediğini söylüyor.

  • Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş
    09:46 Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş

    Bursa karayolunda meydana gelen bir kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş, hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Karakaş'ın organları birçok hastaya umut olacak. Kazadan sonra serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüleri adliyeye sevk edilecek.

  • Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli
    09:45 Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli

    Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, turizm mezunlarının tarih, coğrafya, muhasebe, spor ve diğer pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu söyledi. Sarıışık, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda öğrencilerle buluştu ve gastronominin gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, öğrencilere sürekli çalışmanın ve kendilerine bir şeyler katmanın önemini vurguladı.

  • Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi
    09:23 Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi

    Vezirköprü Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP) kapsamında yenilendi. Proje sayesinde öğrencilere yeni alanlar oluşturuldu ve ev ortamına kavuşmaları sağlandı. Okul yönetimi, projenin uygulanmasında destek olan birimlere teşekkür etti ve eğitim anlayışlarının öğrenci odaklı olduğunu vurguladı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi
    00:13 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Mert Demir, Seyhan Nehir kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Demir'in sevilen şarkılarına müzikseverler eşlik etti. Performansı alkışlanan Demir, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.


Advertisement