Adıyaman'da Organ Bağışı Standı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Organ Bağışı Standı Açıldı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 3-9 Kasım Organ ve Doku Haftası dolayısıyla organ bağış standı kuruldu.

07.11.2017 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 3-9 Kasım Organ ve Doku Haftası dolayısıyla organ bağış standı kuruldu.

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Birimi tarafından hastane koridorunda kurulan stadın açılışına Hastane Yöneticisi Doçent Dr. Fatih Doğan ve Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Kaplan katıldı.

Organ bağışının önemini vurgulayan Kaplan, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de organ yetmezliği nedeniyle organ nakli bekleyen hastalar önemli sorun oluşturmaktadır. Ülkemizde maalesef bakanlığımız sisteminde kayıtlı 25 bin hasta, organ beklemekte ve bu listeye her yıl 6 binin üzerinde yeni hasta eklenmektedir. Bekleyen hastaların da her yıl yaklaşık bin 300'ü organ bulunamadığından hayatını kaybetmektedir. Bu hastaların tek umudu organ bağışıdır. Açılan stant ile vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı hedeflemekteyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Organ Bağışı Standı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement