Adıyaman'da Salyangoz Olduğu Sanılan Fosil, 200 Milyon Yıllık Ammonit Çıktı - Son Dakika
Teknoloji

Adıyaman'da Salyangoz Olduğu Sanılan Fosil, 200 Milyon Yıllık Ammonit Çıktı

Adıyaman\'da Salyangoz Olduğu Sanılan Fosil, 200 Milyon Yıllık Ammonit Çıktı

Adıyaman'da bulunan ve daha önce 65 milyon yıllık bir salyangoz fosili olduğu düşünülen bir fosilin, 150-200 milyon yıl öncesine ait ammonit fosili olduğu ortaya çıktı.

04.04.2019 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihin başından bu yana pek çok medeniyetin yaşadığı Akdeniz havzasının en verimli yerlerinden biri de Anadolu. Bu durum sadece insan toplulukları için değil, bundan milyonlarca yıl önce yaşamış canlılar için bile böyle. O dönemde dünyanın yapısı daha farklı olsa da canlıların sıcak ve kolay yemek bulabildikleri coğrafyaları tercih etme özelliği aynıydı. Bu da bize zengin bir miras bıraktı.

Geçtiğimiz hafta Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan Çelik köyünde bir vatandaş, evinin duvarında kullandığı taşın müzede gördüğü fosile benzediğini fark edince yetkililere haber vermişti. Müze müdürlüğü yetkilileri de duvardaki fosili çıkarttı ve incelemeye aldı.

Adıyaman'da Salyangoz Olduğu Sanılan Fosil, 200 Milyon Yıllık Ammonit Çıktı

Fosilin, diğer fosil ile aynı döneme ait bir salyangoz fosili olmadığı ise incelemelerde ortaya çıktı. 150-200 milyon yıllık, soyu tükenmiş bir deniz canlısı olan ammonite ait olduğu belirlenen fosil, dinozorların yaşadığı dönemden kalma. Deniz canlısı olan ammonite ait fosiller bugüne kadar Hindistan ve Hint Okyanusu'nda bulunmuştu.

MTA Tabiat Tarihi Müzesi yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre fosillerin her ikisi de ammonite ait.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Adıyaman'da Salyangoz Olduğu Sanılan Fosil, 200 Milyon Yıllık Ammonit Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement