Adıyaman'da Semerkand Haftası - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Semerkand Haftası

Adıyaman\'da Semerkand Haftası

Adıyaman'da 22-29 Mayıs Semerkand Haftası münasebetiyle program düzenlendi.

24.05.2013 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 22-29 Mayıs Semerkand Haftası münasebetiyle program düzenlendi.

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programa AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Semerkand Genel Başkan Yardımcısı Eğitimci Araştırmacı Yazar Ali Dayıoğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Sağlık İl Müdürü Emin Taş, Durak Menzil Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Hüseyin Şen, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, CHP Kahta İlçe Başkanı Abdurahman Erdem, ve bir çok vatandaş katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kuran-ı Kerim sonrası bir konuşma yapan Durak Menzil Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Hüseyin Şen, "Semerkand aydınlık bir şehir, bir iman bahçesi, bir tasavvuf gülistanı olarak önümüzde duruyor. Orada iyi insanlar; alimlerimiz, imamlarımız, mürşitlerimiz, Salihlerimiz, gazilerimiz hep iyilerin yollarını takip ederek bizlere örnek oldular, istikamet üzere bir iz bıraktılar. Öğrendiler, öğrettiler, yaşattılar, yaşadılar, uzaklara ulaştırdılar. Semerkand adını aldığı misyonun izinde, Ehl-sünnet ve I-cemaat üzere yoluna devam ediyor. Semerkand, buhara demektir. Taşkent, tirmiz, horasan, yesi Şiraz, İsfahan, serhend, Delhi demektir. Semerkand, Bağdat, Şam, Diyarbakır, Konya, Kahire, Kurtuba, Basra, Küfe demektir. Semerkand'dan çıkan avaz İstanbul'da yankı bulur.

Hayra adanmış bu ümmetin mirasının devamı için kurulmuş olan Semerkand Vakfı, tarih boyunca İslam coğrafyasında, doğudan batıya, kuzeyden güneye İslam dünyasında bilinen ve bilinmeyen isimlerle hizmet etmiş Ehl-İ beyt ruhunun bir şubesidir" ifadelerinde bulunarak programa katılan katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra

Semerkand Vakfının kurulduğu günden bu ya her alanda yapmış olduğu faaliyetleri sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Yapılan sinevizyon gösterisinin ardından ilahi gurubu ilahiler seslendirildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Semerkand Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement