Adıyaman'da Türk Eğitim-Sen İstişare Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Türk Eğitim-Sen İstişare Toplantısı

Adıyaman\'da Türk Eğitim-Sen İstişare Toplantısı

Türk Eğitim-Sen Adıyaman İstişare Toplantısında konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şemsettin Ağar, "Dün sendikal manada burunlarını evlerinin balkonundan çıkartamayanlar, hatta caminin bulunduğu sokaktan geçemeyenler bugün tatlı su demokratları"...

29.03.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Adıyaman İstişare Toplantısında konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şemsettin Ağar, "Dün sendikal manada burunlarını evlerinin balkonundan çıkartamayanlar, hatta caminin bulunduğu sokaktan geçemeyenler bugün tatlı su demokratları kesildiler" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Turizm ve Uygulama Oteli salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısında sendikal faaliyetler ve gündeme ilişkin konular değerlendirildi. Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahin Doğan, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan'ın katıldığı toplantıya sendika temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri ve komisyon üyeleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şemsettin Ağar, 28 Şubat süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Dün sendikal manada burunlarını evlerinin balkonundan çıkartamayanlar, hatta caminin bulunduğu sokaktan geçemeyenler bugün tatlı su demokratları kesildiler. Kamuda kılık kıyafet serbestliği ile makul, mantık ve ahlak çerçevesinde milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak, yapılan eylemi süresiz destekliyoruz " dedi.

Ağar, 15 Mayıs tarihine kadar yetki mücadelelerini sürdürerek, bayrağı zirveye taşımak istediklerini ifade etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahin Doğan ise ülkenin karanlık günler yaşadığını savunarak, "Açılım süreci altında bir ihanet projesi adım adım ilerliyor. Dün 40 bin kişinin katili olarak sıfatlandırılan bir kişi bugün barış elçi olarak gösteriliyor. Türk'üm demenin suç olduğu günleri yaşıyoruz. Bu hükümet yıkım hükümeti gibi çalışıyor. Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, adalette, güvenlikte birbiri ardına yıkım projeleri ortaya koyuyor. Özellikle eğitimde Cumhuriyet tarihinin en büyük tahribatı yapıldı" dedi.

Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan ise, yeni Anayasa çalışmalarında iş güvencesi konusuna değinerek, "Yeni Anayasa çalışmaları biz kamu çalışanlarını ilgilendiren bölümü 128. maddede yapılması gereken değişikliklerdir. 128 madde devlet memurunu tanımlayan maddedir. Devlet memurunun Cumhuriyet dönemindeki en büyük kazancı iş güvencesi kazancıdır. Anayasanın 128. maddesi bu iş güvencesiyle ilgili garanti veriyor. Yakın zamanda yeni anayasa yapım çalışmalarıyla ilgili komisyon oluşturuldu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden iki milletvekili komisyona müracaat ederek 128. maddenin değiştirilmesini talep etti. 'Devletin işleri çalışanlar eliyle görülür' diye ibare konularak, devlet memuru tanımını ortadan kaldırmak isteniyor. İş güvencemiz kırmızı çizgimizdir. İş güvencemize ulaşan eli kırmanın yolunu buluruz" diye konuştu.

(AHM)

29.03.2013 11: 23: 06

TSI

NNNN - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Türk Eğitim-Sen İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement