Adıyaman'daki Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'daki Fetö/pdy Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan eski İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Gurbet Keskin, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

26.05.2017 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan eski İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Gurbet Keskin, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Keskin, avukatı Erol Yılmaz Aras ile katıldı.

Mahkeme heyetinin kimlik tespitinin ardından söz alan Keskin, darbe girişimine yönelik herhangi bir eyleminin ve FETÖ ile bağlantısının olmadığını belirterek, beraatını talep etti.

Avukat Aras ise müvekkili hakkında "ByLock" kullanmadığı yönünde raporların olduğunu ifade ederek, önceki duruşmalarda tanıkların müvekkili hakkında herhangi bir görüş belirtmediğini söyledi.

Ayrıca bilirkişi raporunu mahkemeye sunduğunu belirten Aras, "Müvekkilinin darbe girişimi gecesi çağrıldığı halde darbecilerle hareket etmediği ortaya çıktı. Dolayısıyla örgütle bağımız olmadığı tespit edildi. Tanıkların ifadeleri de bu yöndeydi. Müvekkilimin beraatını talep ediyoruz." şeklinde savunma yaptı.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında sanığın atılı suçlardan cezalandırılmasını talep etti. Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, mevcut deliller, sanık ve tanık beyanlarını göz önünde bulundurarak sanığın beraatına karar verdi.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Gurbet Kesin hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından iddianame hazırlanmış, 15 yıl hapsi istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'daki Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement