Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman'da, "Kimlik Bildirim Sistemi"nin tanıtımı yapıldı."Kimlik Bildirim Sistemi" Adıyaman'da uygulanmaya başladı.

07.06.2012 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da, "Kimlik Bildirim Sistemi"nin tanıtımı yapıldı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün destekleri ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illeri ile ilçelerinde uygulamaya başlanan "Kalkınmada Kurumlar arası iş birliği, kayıt dışı ile mücadele ve sürekli güvenli iş ortamı" projesi kapsamında hayata geçirilen

"Kimlik Bildirim Sistemi" Adıyaman'da uygulanmaya başladı.

Adıyaman Esnaf Kefalet Odası Toplantı Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, projenin hayırlı olmasını dileyerek, projenin illerin kalkınmasında çok önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Sodan, bu proje ile iş yerlerinin özellikle işçi giriş çıkışlarını bildirmek zorunda olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"İş yerleri şimdiye kadar yapılan işlerde bilgisayar ortamında Emniyet teşkilatına yaptıkları işleri bildirecekler. Kısa yoldan bildirerek, hem zaman hem de saat israfından kazanacaklar. Bence çok yararlı olacak bir projedir. Sosyal Güvenlik Kanunu'na göre de önemli bir kazanç sağlayacağı kanaatindeyim."

Adıyaman Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik de bu projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek, projenin önemli faydalarının olacağını ifade etti.

-Bıçaklı kavga: 1 yaralı-

Adıyaman'da meydana gelen bıçaklı kavgada bir kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Mehmet Akif Mahallesi 544 sokakta Fırat A, Ahmet P. ve arkadaşı Öcal U. ile bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ahmet P, Fırat A'yı (19) darp ettikten sonra bıçakladı.

Kavgada yaralanan Fırat A. babası tarafından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralı Fırat A'nın durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Polis, olayı gerçekleştiren Ahmet P. ve arkadaşı Öcal U'yu kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

-Motosiklet kazası: 2 yaralı-

Adıyaman'da meydana gelen motosiklet kazasında 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Fatih Mahallesi Harhar Meydanı'nda, Onur Erda yönetimindeki 02 FN 039 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Mehmet Sönmez'e çarptı.

Kazada yaralanan sürücü Onur Erda (37) ve Mehmet Sönmez (70) olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yetkililer, yaralıların durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Muhabir: Hakan Furkan/Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Mehmet Öztaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement