Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman Üniversitesi "Adıyaman'da Çocuklar Sokakta Solmasın" projesine destek verecek."Adıyaman'da Çocuklar Sokakta Solmasın" projesine destek sağlamak amacıyla Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Talha Gönüllü'yü ziyaret etti.

10.06.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi "Adıyaman'da Çocuklar Sokakta Solmasın" projesine destek verecek.

Merkezi İstanbul'da bulunan Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı,

"Adıyaman'da Çocuklar Sokakta Solmasın" projesine destek sağlamak amacıyla Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'yü ziyaret etti.

Derneğin çalışmaları hakkında Rektör Gönüllü'ye bilgi veren Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Dr. Saadet Avcı, amaçlarının maddi veya sosyal yoksunluk sebebiyle sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların toplumdaki diğer çocuklar gibi hayata umutla bakıp insanca yaşamalarının sağlaması olduğunu ifade etti.

Avcı, Türkiye genelinde yürüttükleri 'Çocuklar Sokakta Solmasın' projesinin Adıyaman ayağı kapsamında Adıyaman Üniversitesi gençliği ve öğretim üyelerinin gönüllülük esasıyla projeye destek olmalarını talep etti.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı'nın önemli bir misyon yüklendiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, sokakta yaşayan veya sokakta çalışan çocukların hayata kazandırılması gibi erdemli bir görevi yerine getirmeye çalıştıkları için Hayat Vakfı'na teşekkür etti.

Prof. Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi olarak projeye gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

-Mahalli ligler malzeme tanıtımı ve kura çekilişi yapıldı-

Adıyaman'da Mahalli ligler malzeme tanıtımı ve kura çekilişi yapıldı. Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destek Büro Amirliği ve Adıyaman Sporcular Derneği (Spor-Der) tarafından 4'üncüsü düzenlenen mahalli ligler malzeme tanıtımı ve kura çekilişi yapıldı.

Adıyaman Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen geniş çaplı organizasyona Adıyaman valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Spor-Der Başkanı Yusuf Babar ve Futbol İl Temsilcisi Ali Çelik ev sahipliği yaparken, proje kapsamında misafir olarak Adıyaman'a gelen İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl, Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Hasan Sarıçiçek, Samanyolu TV Spor Müdürü Mehmet Şeyho ve eski Milli futbolcu Saffet Sancaklı katıldı.

Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Spor-Der Başkanı Yusuf Babar açılış konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların ardından toplam 18 takıma malzeme dağıtımı yapılırken malzemelerini alan sporcuların heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, katılımcılara Adıyaman Nemrut heykelcikleri takdim etti.

Düzenlenen organizasyon Adıyamanlı eski futbolcuların oluşturduğu futbol takımının yaptığı futbol maçıyla son buldu.

-Camilerde Ramazan hazırlığı-

Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesi kent genelinde bulunan cami ve taziye yerlerinin temizliğine başladı.

Camilerde yapılan temizlik çalışmaları kapsamında halılar otomatik halı yıkama makinesi ve deterjanlı suyla yıkanıyor. Pencereler, kapılar, camlar ve duvarlar titizlikle siliniyor. İbadet yerleri hijyenik koşullara uygun hale getirilerek, Ramazan ayına hazırlanıyor. Temizlik personeli, cemaatin bulunmadığı saatlerde camiye gelerek, ibadet mekanların temizliğini yapıyor.

Cami ve benzeri ibadet yerlerinin Ramazan ayında yoğun olarak kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgileri verdi:

"Vatandaşlarımızın daha temiz ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmeleri için ibadetgahların temizliğini yapıyoruz. Şehir merkezine yakın ziyaretgahları da gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirmeleri için şehrimiz genelinde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Temizlik çalışmalarımızı Ramazan ayına kadar bitirmiş olacağız. Bu yöndeki çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor ancak, Ramazan ayının önemini göz önüne alarak, temizliğe ağırlık veriyoruz. Belediye olarak ibadetgahlara büyük önem veriyoruz."

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Mehmet Öztaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement