Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaz spor okulları ilgi görüyor

28.08.2013 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, bünyelerinden açılan yaz spor okullarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Bağcı, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çocuk ve gençlerin yaz aylarındaki vakitlerini daha verimli geçirebilmesi amacıyla "Bu yaz mutlaka spora başlamalısın" sloganıyla yaz spor okullarını açtıklarını belirtti.

Yaz spor okullarında 3 bin 516 kişinin uzman eğitmen ve antrenörlerin eşliğinde spor eğitimi aldığını ifade eden Bağcı, "Kurum olarak yeni spor alanları kazandırıp, yeni kurslar ekleyerek,  spor yapma olanaklarını sağlıyoruz.  Asıl amacımız gençlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Ayrıca gençlerin, başarılı oldukları branşlarda önünü açmak, onları profesyonel yaşama, milli takım kadrolarına kadar taşımak istiyoruz" dedi.

5-18 yaş gruplarındaki çoçuk ve gençlere 20 farklı branşta eğitim verdiklerini kaydeden Bağcı, Yaz spor okullarına gelen çocuk ve gençlerimize alanındaki uzman antrenörler tarafından eğitim verildiğini belirtti.

Bağcı, 5-18 yaş gruplarındaki gençlere yüzme hariç basketbol, futbol, voleybol, eskrim, masa tenisi, tenis, teakwondo, judo, güreş, atletizm, hentbol, halter, karate, boks, okçuluk, badminton, vücut geliştirme, jimnastik ve kick boks başta olmak üzere 20 farklı branşta ücretsiz olarak ders verildiğini sözlerine ekledi.

-Tut yolunda inceleme

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Tut Kaymakamı Mehmet Mut ve Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, Tut karayolunda incelemelerde bulundu.

İncelemede Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, karayolunda yapılacak olan çalışmalar hakkında beraberindeki heyete bilgiler verdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise yaptığı açıklamada, Besni, Gölbaşı, Tut üçgenindeki karayollarında yapılacak çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.

Tut'un karayolunun 40 yıl önce yapıldığını ve yolun iyileştirilmesi için proje çalışması yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Geçen dönem yolun proje çalışmaları tamamlandı. İhale süreci tamamlandı, müteahhit firmamızla sözleşme imzalandı ve şu anda çalışmalarına başladı. Adıyaman'a giden içme suyu hattının değiştirilmesi ile ilgili bir durum var. Bununla ilgili de Adıyaman Belediyesi destekte bulunacak. Diğer bütün çalışmalar Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve müteahhit tarafından yapılacaktır" dedi.

- Çelikhan'da "El ele gençlik" ve "Yaz gençlik kampı" projesi tesislerinin açılışı yapıldı

Çelikhan'da "El ele gençlik" ve "Yaz gençlik kampı" projeleri kapsamında yapılan tesislerinin açılışı yapıldı.

Çat Barajı mesire alanında Çelikhan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği (ÇEKAD) tarafından yapılan tesislerin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

ÇEKAD Başkanı Celal Kaplan, törende yaptığı konuşmada,y ÇEKAD'ın çalışmaları hakında bilgiler vererek tesislerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tesislerin açılışı, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ve ÇEKAD Başkanı Celal Kaplan tarafından gerçekleştirildi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement