Adıyaman'ın Tut İlçesi'nde 4,7 Büyüklüğünde Deprem (2) - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'ın Tut İlçesi'nde 4,7 Büyüklüğünde Deprem (2)

Adıyaman\'ın Tut İlçesi\'nde 4,7 Büyüklüğünde Deprem (2)

Adıyaman'ın Tut İlçesi'nde sabah saatlerinde 10 dakika arayla meydana gelen 4.7 ve 4.4 büyüklüğündeki 2 deprem, korkuya yol açtı.

08.01.2013 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Tut İlçesi'nde sabah saatlerinde 10 dakika arayla meydana gelen 4.7 ve 4.4 büyüklüğündeki 2 deprem, korkuya yol açtı. Toprak evlerde hasara yol açan ve ilçede tedirginliğe neden olan depremlerde yaralanan olmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, sabah saat 08.05'te merkez üssü Tut'un Akçatepe Köyü olan 4.7, saat 08.15'te ise merkez üssü Kaşlıca Köyü olan 4.4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. 10 dakika arayla Tut'un 2 ayrı köyünde yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremler paniğe neden oldu.

Tut'un yanı sıra Adıyaman kent merkezi, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya'da da hissedilen depremi farkedenler evlerinden dışarı çıktı. Peş peşe meydana gelen sarsıntılarla vatandaşlar evlerine girmeye korkarken, yetkililer de hasar olup olmadığının tespiti için çalışma başlattı.

TOPRAK EVLER HASAR GÖRDÜ

Deprem; merkez üssü olan Akçatepe ve Kaşlıca Köyü ile çevresindeki bazı köylerdeki toprak evlerde hasara yol açtı. Akçatepe Köyü'nde bir evin bahçe duvarının yıkılmasına neden olan sarsıntı, bazı evlerde ve köy camisinin minaresinde çatlaklar oluşturdu. Halen evlerine girmeye korkan vatandaşlar, "Çoğumuz uykudayken depremi hissettik ve yataklarımızdan dışarı fırladık. Çok kısa süren sarsıntı sırasında büyük korku yaşadık. 10 dakika arayla yaşadığımız 2 depremin ardından tedirgin durumdayız ve yeni bir sarsıntı korkusuyla evlerimize giremiyoruz. Çok ciddi bir sıkıntı yok, sarsıntılar sırasında bazı evlerde çatlaklar ve toprak evlerde küçük çapta hasarlar oldu" dedi.

CAN KAYBI YOK

Depremin ardından güvenlik güçleri aracılığı ile köylerde inceleme yapıldığını söyleyen Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, herhangi can kaybının bulunmadığını söyledi. 10 dakika arayla yaşanan 2 depremin bazı evlerde küçük çapta hasara yol açtığını söyleyen Kendüzler beraberinde Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat ile birlikte, sarsıntıdan etkilenen köylerde kendilerinin de inceleme yaptıklarını belirterek, "Hasar tespit çalışması yapıyoruz. Depremden etkilenen insanlarımıza gerekli desteği sağlayacağız" dedi. - Adıyaman/ Tut

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'ın Tut İlçesi'nde 4,7 Büyüklüğünde Deprem (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement