Adıyaman, Kazada Ölen 10 Tarım İşçisine Ağlıyor - Son Dakika
Güncel

Adıyaman, Kazada Ölen 10 Tarım İşçisine Ağlıyor

Adıyaman, Kazada Ölen 10 Tarım İşçisine Ağlıyor

Adıyaman'da, kontrolden çıkan minibüsün şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada, 10 tarım işçinin ölümü, kentte hüzne yol açtı.

30.05.2013 13:18  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da, dün akşam lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkan minibüsün köprüden şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada, 9'u kadın 10 tarım işçinin ölümü, kentte hüzne yol açtı. Ölenlerin cenazeleri, otopsilerinin ardından yakınları tarafından teslim alınırken; tarım işçilerinin günlük 25 lira yevmiyeye çalıştığı, 13 kişilik minibüste de 23 kişinin bulunduğu belirtildi.

Adıyaman'da, tarlada çalıştıktan sonra evlerine dönen tarım işçilerini taşıyan Kazım Çurum yönetimindeki 44 NT 878 plakalı minibüs, dün saat 18.30 sıralarında Adıyaman- Gölbaşı karayolunun 12'nci kilometresinde, Çakal Köprüsü üzerinde lastiğinin patlaması nedeniyle kontrolden çıkarak taklalar atarak şarampole devrildi.

Can pazarının yaşandığı kazada, minibüste bulunan Yusuf Yılmaz, eşi Remziye ve kızı Songül Yılmaz ile Remziye Acar, Zahide Atik, Salime Uluer, Zeynep Ünsal, Medine Turan, Fatma Süt ve Yıldız Özelçi yaşamını yitirdi. Yaralanan çoğunluğu kadın 13 tarım işçisi ise hastanelere götürüldü.

13 KİŞİLİK MİNİBÜSE 23 KİŞİ BİNMİŞ

Ölümleri ile yakınlarını yasa boğan tarım işçilerinin Şanlıurfa yolu üzerindeki biber tarlasında sabahtan saat 18.00'e kadar çalıştıkları ve günlük 25 lira yevmiye aldıkları öğrenildi. Sürücüyle birlikte 13 kişinin yolculuk yapması gereken minibüse, 23 kişi bindiği de ortaya çıktı. Kazada yaşamını yitiren tarım işçisi 9 kadından 7'sinin evli olduğu öğrenildi.

MORG ÖNÜNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

10 tarım işçisinin öldüğü kazada yaşamını yitirenlere Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda otopsi yapıldı. Otopsisi tamamlanan cenazelerin teslim edilişi sırasında, morg önünde bekleyen tarım işçilerinin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ölümleri ile herkesi yasa boğan tarım işçilerinin öğle saatlerinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Adıyaman kent mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.

AYNI KÖPRÜDE 10 GÜNDE 15 KİŞİ ÖLDÜ

10 tarım işçinin öldüğü Çakal Köprüsü'nde, geçen 19 Mayıs'ta da benzer bir kazada 5 kişi öldü. Gaziantep'ten Adıyaman'a giden Ahmet Düdük yönetimindeki 27 E 8391 plakalı hafif ticari araç, Çakal Köprüsü üzerinde ön sağ lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp bariyerlere çarpması sonucu 3 çocuk köprüden düşerek; 2 kişi hastanede yaşamını yitirdi.

10 gün arayla aynı köprü üzerinde lastiklerinin patlaması sonucu kontrolden çıkan minibüs ve hafif ticari araçta 15 kişinin ölmesinin ardından Çakal Köprüsü'nde de inceleme yapılacağı bildirildi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, köprüde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından teknik inceleme yapılacağını ve varsa eksikliklerinin giderileceğini kaydetti

Mahir ALAN-ADIYAMANDHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman, Kazada Ölen 10 Tarım İşçisine Ağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement