Adıyaman Üniversitesi'nin Yürüttüğü "Güneşin Gözyaşları" Projesi - Son Dakika
Güncel

Adıyaman Üniversitesi'nin Yürüttüğü "Güneşin Gözyaşları" Projesi

Adıyaman Üniversitesi\'nin Yürüttüğü "Güneşin Gözyaşları" Projesi

Adıyaman Üniversitesi'nin yürüttüğü "Güneşin Gözyaşları" projesi çerçevesinde kurulan 90 panelli güneş enerji sistemi törenle açıldı.

14.07.2012 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi'nin yürüttüğü "Güneşin Gözyaşları" projesi çerçevesinde kurulan 90 panelli güneş enerji sistemi törenle açıldı.

TBMM Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, üniversitenin merkez ilçeye bağlı Hasancık beldesindeki Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bağcılık uygulama alanında kurulan sistemin açılışında, Adıyaman'da böyle bir projenin hayata geçirilmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü ve kalkındığını, dünyanın ekonomik bir kriz içerisinde olduğu bir dönemde Türkiye'nin dünyada Çin ile en çok büyüyen iki ülkeden biri olduğunu belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Her geçen gün de bu büyüme devam etmektedir. Büyümenin ve kalkınmanın ana etmenlerinden bir tanesi enerjidir. Ülkemizin yüzde 90'ın üzerinde bir petrol ithalatı bulunmaktadır. Cari açığımızında en büyük kaynağı yine enerjidir. Dolayısıyla bizim alternatif kaynaklara yönelmemiz lazım. Türkiye bir güneş bölgesi, rüzgarın da hakim olduğu bir ülke. Her geçen gün enerji kaynakları artarak devam etmektedir. İşte bu güneş enerjisi de ekonomik açıdan çok ucuzdur. Önemli bir kaynaktır. Bunları en iyi bir şekilde kullanmak lazım. Üniversitemizde gerçekten bugün Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir projeyi hayata geçirmiştir. Çok önemli bir projedir"

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise Adıyaman'ın tarım alanlarının çok olduğunu, özellikle sulamada elektrik dağıtım şirketiyle yaşanan sıkıntılardan dolayı projenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de projenin tüm Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

Projeye destek verenlere teşekkür eden Gönüllü, "Dünyamız enerjiye önemli oranda bağımlı hale gelmiştir. Ülkemizde bu manada çok bağımlıdır. Yapacağımız tüm işlerde enerji önemli bir faktördür. Bunu temiz ve ucuz halde üretmek bizim asli görevimizdir. Bu konuda güneş ışığından elde ettiğimiz bu enerji önemli bir kazançtır. Bu bilimsel araştırmalarımız gelişerek devam edecektir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, projenin koordinatörü Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulcelil Buğutekin, sistemi tanıttı.

Tanıtımın ardından, toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projeyle üniversitenin merkez ilçeye bağlı Hasancık beldesindeki Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bağcılık uygulama alanındaki 150 dekarlık alanının damla sulamayla sulanması için gerekli elektrik, güneş enerji sisteminden sağlanacak.

Muhabir: Hakan Furkan/ Sevil Çelik

Yayıncı: Şükran Yücel - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman Üniversitesi'nin Yürüttüğü 'Güneşin Gözyaşları' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement