Adıyamanlı Kadınlardan Halaylı Şiddet Protestosu - Son Dakika
Güncel

Adıyamanlı Kadınlardan Halaylı Şiddet Protestosu

Kadına yönelik şiddeti protesto etmek için tüm dünyada düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davul-zurna eşliğinde halay çekti.'Diren-Danset-Ayaklan'...

14.02.2013 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadına yönelik şiddeti protesto etmek için tüm dünyada düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davul-zurna eşliğinde halay çekti.

'Diren-Danset-Ayaklan' sloganıyla başlatılan kampanyaya Adıyamanlı kadınlar halay çekerek destek verdi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarını içerisinde barındıran Adıyaman Kadın Platformu üyeleri, öğlen saatlerinde Demokrasi Parkı'nda toplanarak halay ve zılgıtlarıyla kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Kadınlar adına açıklama yapan Adıyaman Kadın Platformu Sözcüsü Zeynep Saya, "14 Şubat Sevgililer Günü'nde 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' diyen 180 ülkeden 'Bir Milyar Kadın Ayaklanıyor' tacize, tecavüze, sünnete, şiddete, recme, enseste ve ölüme artık yeter diyoruz. Dünya kadınları ile aynı anda dans ederek, halaylar çekerek tepkimizi ortaya koyuyoruz. Acıyı da ağıtı da geleceğe taşımak günahından kurtulmak istiyoruz. Bu toprakların soylu barış dilini biz kadınlar çok iyi biliyoruz. Bedeli hep birlikte ödenmişse eldeki her şeyin, yönetimi de ortak olmalı diyoruz. Biz analar çözümün ve barışın yanındayız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyamanlı Kadınlardan Halaylı Şiddet Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement