Adıyamanlı Kadınların El Emeği Yurt Dışında Satılıyor - Son Dakika
Güncel

Adıyamanlı Kadınların El Emeği Yurt Dışında Satılıyor

Adıyamanlı Kadınların El Emeği Yurt Dışında Satılıyor

ADIYAMAN'da, Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) üyeleri tarafından yapılan el işi ürünler yurt dışında satılıyor.

05.09.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADIYAMAN'da, Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) üyeleri tarafından yapılan el işi ürünler yurt dışında satılıyor.

Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) Doğu ve Güneydoğu'da 23 şubesinde kadınların hazırlığı el işi halhal, şal ve sandalet gibi ürünleri yurt dışına satıyor. KAMER Adıyaman şubesinin atölyesinde çalışan 10 kadının yaptığı el işleri de yurt dışına gönderiliyor.

KEMAR Vakfı yöneticilerinden Kamuran Yılmaz, kadınlara yönelik kadına psikolojik, ruhsal ve iç danışmanlık hizmeti desteği verdiklerini aynı zamanda sosyal yaşama adapte ettiklerini söyledi. Dışarıda çalışamayan ve evlerinde üretim yapmak isteyen kadınlar için atölye açtıklarını belirten Yılmaz, yapılan el işlerini yurtdışına ihraç ettiklerini ifade etti.

Yurtdışından gelen örnek modellerin kadınlar tarafından üretilerek yurtdışına satıldığını anlatan Yılmaz, "Yurtdışında bazı firmalar ve ünlü sanatçılar bize verdikleri ürünleri burada kadın arkadaşlarımız üretiyor. Şu anda Amerika'ya halhal, şal ve sandalet yapıyoruz. İsteğimiz, daha çok sipariş almak ve kadınlarımızı ekonomik açıdan güçlendirmek" diye konuştu.

Atölyede el işi ürünleri yapan kadınlardan Fatma Kingir, ürettiği ve ekonomik olarak kazanç sağladığı işin mutlu dlduğunu ifade etti.

- Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyamanlı Kadınların El Emeği Yurt Dışında Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement