Adıyamanlılar Vakfı, Önemli Bir Toplantıya Daha Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Güncel

Adıyamanlılar Vakfı, Önemli Bir Toplantıya Daha Ev Sahipliği Yaptı

Adıyamanlılar Vakfı, Önemli Bir Toplantıya Daha Ev Sahipliği Yaptı

TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın da iştirak ettiği toplantıda, iş adamlarına yönelik verilen önemli müjdeler verildi.

13.02.2017 14:05  Güncelleme: 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıda Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, İş-Kur İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İpekyolu Kalkınma Ajansı Uzmanı ve Adıyaman Sorumlusu Onur Yıldız tarafından 23 ili kapsayan teşvik yasasıyla ilgili önemli bilgiler verildi.

Yüzlerce iş adamının iştirak ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, toplantının devlet-işveren arasında son derece önemli olduğunu ve Adıyaman'ın da kederini belirleyecek kadar kayda değer bir gelişme olduğunu hatırlattı. Aksoy, Adıyamanlılar Vakfı olarak sorumluluk bilinci çerçevesinde yeni teşvik yasasının İstanbul'daki Adıyamanlı iş adamları hemşerilerimize aktarmayı önemli bir vazife olarak addettiklerini belirtip toplantıya iştirak ederek kendilerini onurlandıran herkese şükran borçlu olduğunu sözlerine ekledi.

Aksoy, "Doğrusu hükûmetimizin çıkarmış olduğu teşvik yasası ile birlikte ve Sayın TBMM Başkan Vekilimiz ve Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın'ın önemli açıklamalarıyla birlikte devletin ilgili mercileri tarafından tam anlamıyla bilgi sunumu yapılmasının, özelde Adıyaman'a genelde ise Türkiye'mize önemli bir katma değer katacağına inanıyorum. Bu toplantı sonucunda elde edileceğimiz pozitif enerji ile birçok Adıyamanlı iş adamı arkadaşımızın Adıyaman'da yatırım yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Vakfın bir önceki dönem başkanlık görevini yürüten Ömer Özkartal ve Vakfın Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise vakıf çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Adıyamanlılar Vakfı'nın bütün Adıyamanlıların evi olduğunu ve bugüne kadar eğitimde, sporda, kültür ve sanatta ve sosyal hizmet alanında gerçekleştirilen önemli hizmetlerle Türkiye'nin saygın sivil toplum kuruluşları arasına girmeyi başardığını anlatarak bütün Adıyamanlıların kendi vakfına sahip çıkmalarını istediler.

Daştan, "Pakette Cazip Avantajlar Yer Almaktadır"

Adıyaman'ın sanayisi, ekonomik durumu, sanayi bölgeleri ve Adıyaman'daki yatırımcılara sağlayacağı yatırım olanakları, destek ve avantajlar konusunda bilgiler veren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, yeni teşvik yasası ile ilgili önemli bilgiler arz etti. Daştan, "23 ilde özel sektöre yönelik olarak geliştirilen Cazibe Merkezleri Programının (CMP) uygulanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, 11 Ocak 2017 Tarih ve 29945 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 24 Ocak 2016 tarihinde Lansman Töreni düzenlenerek destek programına resmen start verilmiştir. Kalkınma Bankası  Genel Müdürlüğü  birinci başvuru çağrı ilanını yayınlamış olup Cazibe Merkezleri Programı (CMP)  ile ilgili yatırımcılar destek başvuruları ise 24 Ocak 2017 ile 27 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Pakette Adıyaman'da yatırım yapmayı düşünen iş adamları açısından önemli avantajlar sağlanmaktadır" diyerek konuya ilişkin bilgiler verdi.

Yıldız, "Temel Felsefe İstihdamı Arttırmaktır"

Taşradaki tek kuruluş olarak Cazibe Merkezleri konusuyla alakalı tek kuruluş olan İpekyolu Kalkınma Ajansı Uzmanı ve Adıyaman Sorumlusu Onur Yıldız, Sayın Başbakanımız tarafından Doğu ve Güneydoğuya yönelik yatırım-destek hamlesi kapsamında 23 ilin yer aldığı yeni teşvik yasasının Doğu ve Güneydoğunun kalkınması açısından son derece önemli olduğunu anlattı.

Yıldız, "Teşvikteki en büyük amacın az gelişmiş bu 23 ilimizde istihdam, üretim ve ihracatı artırmak, imalat sanayi ile çağrı merkezi ve veri merkezi yeni yatırım projelerini desteklemekle birlikte sanayii imalatında yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya kısmen geçmiş yahut başka sebeplerle faaliyet göstermeyen tesisleri ayağa kaldırmaktır. Program, 4 destek paketinden oluşmuştur. Bunlar; yatırım ve üretim destek paketi, üretim tesisi taşıma destek paketi, çağrı merkezi destek paketi ve veri merkezi yatırım ve enerji destek paketi olacaktır" diyerek, paket ile ilgili kapsamlı bir şekilde açıklamalarda bulundu.

Yücekaya, "Teşvik Yasası, Yatırımcılar İçin Önemli Bir Fırsattır"

Adıyaman'ın demografik yapısı ve İş-Kur'un yatırımcıya yönelik destekler ve istihdam alanlarının neler olduğuna dair bilgiler veren Adıyaman İş-Kur İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, yeni teşvik yasasını yatırımcılar açısından önemli bir fırsat olarak değerlendirdi.

Yücekaya, "Bu teşvik uygulamasından en çok özel sektör işverenleri faydalanacaktır. İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞ-KUR'a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2.177 TL'dir. SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2.088,56 TL olmaktadır. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her bir sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her bir kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması, 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır" şeklinde konuştu.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın Tarihî Müjdeyi Vakfımızda Verdi:
"OSB'de Yapılan Yatırımlar, 6. Bölgedeki Bütün Teşviklerden Yararlanacak"

Adıyamanlılar Vakfı'nın bu önemli toplantısına iştirak ederek yıllardır başta yatırımcı iş adamlarını ilgilendiren tarihî müjdeyi Adıyamanlılar Vakfı'nda veren TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Bakanlar Kurulu kararıyla 5. Bölgede yer alan illerin OSB'lerinde yapılan ve yapılacak olan yatırımlar 6. Bölgedeki mevcut OSB'lerde var olan bütün teşviklerden yararlanacağını söylemesi, yatırımcı iş adamlarının yüreğine âdeta su serpti.

Aydın, "23 il için başlatılan teşvik yasasının Adıyaman ilimizi sosyoekonomik anlamda kalkınmasına vesile olabileceği kadar, 5. Bölgede yer alan illerin OSB'lerin 6. Bölgedeki illerin bütün teşviklerden yararlanacağına dair Bakanlar Kurulu kararının çıkmasıyla inanıyorum ki Adıyaman ilimiz âdeta bir yatırım kenti olacak ve böylece binlerce işsiz insanımıza istihdam kapısı aralanmış olacaktır. Bu toplantıya başlamadan önce Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi ile yaptığımız görüşmeden sonra bu konuyla alakalı ilk müjdeyi Adıyamanlılar Vakfı'nda vererek kamuoyuna duyuruyorum. AK Parti hükûmeti döneminde, OSB'lerde çok ciddi manada yatırımlar yapıyoruz. Adıyaman OSB'de son iki yılda 850 dönüm alan kamulaştırdık. Bunun için de 45 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedik. Hamd olsun, Adıyaman söz konusu olunca araladığımız bütün kapılar açılıyor. Bu aşamadan sonra artık yağ var, şeker var, un var ve bu helvayı da siz değerli iş adamlarının yapacağına inanıyorum. Devlet artık eskisi gibi değil, yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcıların önünü açmak için elinden gelen gayreti sarf etmeye devam ediyor. Bu tarihî fırsatı kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. Bundan böyle yapacağınız yatırımla hem siz kazanacaksınız, hem Adıyaman kazanacak hem de devletimiz kazanacak. Bir kişi ile yatırım yapma gücünüz yoksa üç beş kişi bir araya gelerek güzel yatırımlar gerçekleştirebilirsiniz. Huzur ve güven çok önemlidir. Bu anlamda Adıyaman, Türkiye'nin en şanslı illerinin başında yer almaktadır. Türkiye'nin geleceğine hep birlikte yön vermek için el ele ve omuz omuza vermek zorundayız" diyerek verdiği bu önemli müjde ile büyük alkış aldı.

Toplantının sonunda Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti kararıyla Ocak ayı içerisinde Halep'e gönderilen 19 tır dolusu gıda yardımında bulunan vakıf yöneticilerine ve iş adamlarına yönelik hazırlanan teşekkür plaketi, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın tarafından takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adıyamanlılar Vakfı, Önemli Bir Toplantıya Daha Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement