Adli Görüşme Odalarına Yönelik Eğitim Programı - Son Dakika
Güncel

Adli Görüşme Odalarına Yönelik Eğitim Programı

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir, adli görüşme odalarına ilişkin, Adalet Bakanlığının desteğiyle 30 yerde adli görüşme odaları açtıklarını ama odaların açılmasının tek başına yeterli olmadığını belirterek, "Hem hakim savcılar hem de...

28.11.2017 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir, adli görüşme odalarına ilişkin, Adalet Bakanlığının desteğiyle 30 yerde adli görüşme odaları açtıklarını ama odaların açılmasının tek başına yeterli olmadığını belirterek, "Hem hakim savcılar hem de uzman arkadaşlar empati yaparak, bu işe başlamalarının sağlanması gerekiyor." dedi.

Özdemir, Antalya'da bir otelde, Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ile UNICEF tarafından düzenlenen adli görüşme odalarına yönelik eğitim programında, Antalya Adliyesinin adli görüş odalarının kurulması ve kullanılmasına sahip çıktığını söyledi.

Odaların kullanılması yönünde çeşitli eğitimler düzenlediklerini aktaran Muhittin Özdemir, odalarda hakim, savcı ve uzmanlarla eğitim modeli ortaya konulduğunu dile getirdi.

Devlet olarak mağdurların yanında olan bir sistem kurmak için çalıştıklarına vurgu yapan Özdemir, verilenin özel bir hizmet olduğunu da bildirdi.

"Adalet Bakanlığımızın desteğiyle 30 yerde adli görüşme odaları açtık ama odaların açılması tek başına yeterli değil. Hem hakim savcılar hem de uzman arkadaşlar empati yaparak, bu işe başlamalarının sağlanması gerekiyor." diyen Muhittin Özdemir, adli görüşme odalarının, Türk adli sisteminde mağdur odaklı hizmetlerin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise Antalya Adliyesinde adli görüşme odalarının faydalı olduğunu kaydetti.

Bekleme odasının yaş gruplarına hitap etmesinin kendilerini sevindirdiğini de anlatan Solmaz, uygulamanın yargılama aşamasına büyük katkı verdiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adli Görüşme Odalarına Yönelik Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement