Adli Yıl Açılışı - Son Dakika
Güncel

Adli Yıl Açılışı

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 2018-2019 adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

03.09.2018 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 2018-2019 adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kentteki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törene, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliyesi Başkanı Hakan Kuzu, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Torun, Adana Baro Başkanı Veli Küçük, hakim, savcı, avukatlar, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay katıldı.

Mersin

Mersin Cumhuriyet Alanı'nda yapılan törende, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve avukatlar, saygı duruşunda bulunduktan sonra, İstiklal Marşı'nı okudu.

Yeşilboğaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra yaptığı açıklamada, meslekleri ve yargı sistemindeki sorunları her fırsatta dile getirdiklerini söyledi.

Hukuk devletinin ön koşulunun bağımsız yargı olduğunu belirten Yeşilboğaz, "Adaletin bekçiliğini yapan, cübbesini onurla taşıyan, demokrasinin, insan haklarının ve hukuk devletinin en büyük güvencesi, savunmanın temsilcileri olan değerli meslektaşlarımın adli yılı açılışını kutluyorum." dedi.

Hatay

Hatay'daki adli yıl açılışı, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren programın, akşam resepsiyonla devam edeceği öğrenildi.

Törene, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Resul Ceritlioğlu, Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan ve Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ile avukatlar katıldı.

Osmaniye

Osmaniye'deki tören Adana Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

Törende, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Polat ve Baro Başkanı Dilem Aksoy, anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Polat ve Aksoy, birer konuşma yaptı. Programa, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adli Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement