Adliye Kapılarına "Şehidimiz Var" Afişi Asıldı - Son Dakika
Güncel

Adliye Kapılarına "Şehidimiz Var" Afişi Asıldı

Adliye Kapılarına "Şehidimiz Var" Afişi Asıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde yargı mensupları, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesini protesto etti.

01.04.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde yargı mensupları, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesini protesto etti.

Tarsus Adliyesi önünde, cübbelerini giyen Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adalet Komisyonu Başkanı ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Ercan Kumhak, Tarsus Adliyesi'nde görev yapan hakim ve savcılar ile avukatlar, Savcı Mehmet Selim Kiraz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup terörü kınadılar.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, yaptığı konuşmada, "Bu sadece şehidimize yapılmış bir saldırı değil, devletimize, millete yapılan bir saldırı. Bu saldırı milletimize yapılmıştır. Şehit arkadaşımız faillerin bulunması konusunda da makası daraltmış olmasına rağmen ve soruşturmayı belli aşamaya getirmiş olmasına rağmen o dosya gerekçe gösterilerek şehit edildi. Mekanı cennet olsun" dedi.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Ercan Kumhak da yaptığı açıklamada, "Saldırıyı, milletimizin huzur ve bütünlüğüne karşı, devletimizin bekasına karşı yapılan bir saldırı olarak nitelendiriyoruz. Yapanları lanetliyoruz. Bu da yetmez aslında karar verenleri hatta ona sempati duyanları da biraz insafa davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Mersin Barosu Tarsus Temsilciliği adına bir açıklama yapan Duran Çalışır da, Mehmet Selim Kiraz'ın hain bir saldırı sonucu katledildiğini, Tarsus avukatları olarak da bu hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Tarsus Adliyesi'nin girişleri ile savcı, hakim ve avukat odalarının kapısına "Şehidimiz Var" afişinin asıldığı belirtildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adliye Kapılarına 'Şehidimiz Var' Afişi Asıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement