Adliye Önünde 'Kitap Okuma' Tartışması - Son Dakika
Güncel

Adliye Önünde 'Kitap Okuma' Tartışması

Adliye Önünde \'Kitap Okuma\' Tartışması

* Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun "Cumhurbaşkanı'na hakaret ve tehdit" gerekçesiyle tutuklanmasına tepki göstermek için adliye önünde toplanan bir grup, kitap okudu.

04.06.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun "Cumhurbaşkanı'na hakaret ve tehdit" gerekçesiyle tutuklanmasına tepki göstermek için adliye önünde toplanan bir grup, kitap okudu. Özel güvenlikle grup arasında "kitap okuma mı, eylem mi?" tartışması yaşandı.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL/ DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, "tehdit ve hakaret" ettiği gerekçesiyle 31 Mayıs 2015 günü tutuklanan Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu'na destek vermek ve tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, adliyenin C kapısı önünde Çulhaoğlu'nun yazdığı kitapları okudu.

"TEPKİMİZİ BU ŞEKİLDE GÖSTERİYORUZ"

Yaptıklarının eylem olmadığını, kitap okuma olduğunu söyleyen Türk Solu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Özsoy, "Bu kitabın yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, kısacık hayatına 23 tane kitap sığdırmış bir aydın, gazeteci, yazar. Şuan da Türkiye'de herkese Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava açılıyor. Kimisi tutuklanıyor, kimisi bırakılıyor. Kendisi tutuklanan ve hapishanede olan ilk ve tek gazeteci ve yazardır. 2013 yılında Tayyip Erdoğan başbakanken yazdığı bir yazıdan dolayı..."

Gökçe Fırat'ın, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde aynı yazıdan dolayı yargılandığını ve yine Erdoğan'ın başbakanken davanın para cezası verilerek sonuçlandığını anlatan Özsoy, "Geçtiğimiz hafta bir ihbar daha yapıldı. Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanarak hapse atıldı. Bu çok büyük bir hukuksuzluktur. Tek tepkimizi bu şekilde gösteriyoruz. Onu tutuklayanlar. Hayatı boyunca onun yazdığı kitap kadar bile kitap okumamıştır" diye konuştu.

"EYLEM YAPMIYORUZ, KİTAP OKUYORUZ"

Bu sırada adliyenin özel güvenlik görevlileri, kitap okuyan gruba burada eylem yapmanın yasak olduğunu söyleyerek grubun adliye dışına çıkmasını istedi. Ali Özsoy da "Eylem yapmıyoruz. Sadece kitap okuyoruz. Kitap okumak suç değildir. Kitap okuyan insandan zarar gelmez" dedi. Güvenlik şefi de, "Bizim kitap okumayla ilgili bir sıkıntımız yok. Bunun kitap okuma olmadığını, eylem olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

"ALİ BEYİN ÇOK KÜÇÜK BİR PARAGRAFI KALDI, SİZİ DIŞARI ALALIM"

Bir süre yaşanan tartışmanın ardından Ali Özsoy, güvenlik şefinden beş dakika izin isteyerek okuduğu bölümü bitirmek istediğini söyledi. Güvenlik görevlisi de arkada bekleyen gruba, "Arkadaşlar Ali beyin çok küçük bir paragrafı kaldı. Sizi dışarı alalım. Kendisinin de sizden talebi bu" diyerek grubun dışarıya çıkmasını istedi. Daha sonra Güvenlik görevlisinin başında beklediği Özsoy okuduğu bölümü bitirdikten sonra, "Gökçe Fırat'a özgürlük" diye bağırarak adliye dışına çıktı. Grup, kitap okumaya burada devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Önünde 'Kitap Okuma' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement