Adliye Önünde Uludere Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adliye Önünde Uludere Açıklaması

Adliye Önünde Uludere Açıklaması

Şırnak'ta 35 kişinin ölmesi olayına ilişkin Hukuk Dernekleri Platformu üyesi bir grup adliye önünde açıklama yaptı.

02.01.2012 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir grup avukat İstanbul Adliyesi önünde yaptığı açıklamada Uludere soruşturmasının bir an önce sonuçlandırılmasını istedi

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 35 kişinin ölmesi olayına ilişkin Hukuk Dernekleri Platformu üyesi bir grup adliye önünde açıklama yaptı. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 20 avukat Uludere'de yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturmanın biran önce tamamlanarak ihmali olanların yargıya sevk edilmelerini istedi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Avukat Ayşegül Ecer, güvenlik güçlerinin öncelikli hedefinin şüphelileri yargıya teslim etmek olduğunu kaydetti. Ecer, operasyonlarda ölü ele geçirmenin son seçenek olması gerektiğini vurgulayarak, 'Bu ilke unutulmadan operasyon yapılmış olsaydı, yanlış istihbarat verenler amaçlarına ulaşamamış olurlardı" dedi.

'OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de sorumluların bulunması için Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirme çağrısında bulunulan açıklamada, Uludere kaymakamına yönelik linç girişimi de hatırlatılarak bütün taraflar aklı selim ile davranmaya davet edildi. 'Başta yaşam hakkı olmak üzere, vatandaşlarının hak ve özgürlüklerin en az ihlal eden devletlerin başarılı olduğunu hatırlatırız" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, hukuk derneklerinin olayın takipçisi olacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Önünde Uludere Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement