Duruşma salonunun önünde 15 kişi birden avukata saldırdı - Son Dakika
3.Sayfa

Duruşma salonunun önünde 15 kişi birden avukata saldırdı

İstanbul Bakırköy Adliyesinde, "Kasten öldürme" suçundan yargılanan sanığın avukatı Aybars Adıgüzel, duruşma salonu önünde 15 kişinin saldırısına uğradı. Adliye kameralarında kayda geçen görüntüler sonrası 2 kişi "Kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

22.02.2020 12:02  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kasten öldürme" suçundan yargılanan bir sanığın avukatlığını yapan Aybars Adıgüzel, duruşma salonu önünde yaklaşık 15 kişi tarafından saldırıya uğradı. Avukatın darp anına ilişkin 2 şüpheli "Kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" suçundan tutuklanırken saldırının görüntüleri de güvenlik kameralarına yansıdı.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesinde "Kasten Öldürme" suçundan yargılanan bir sanığın avukatlığını yapan Aybars Adıgüzel, duruşma sonrası yaklaşık 15 kişi tarafından darp edildi. Darp olayına ilişkin Ç.Y., T.Y. ve D.Y. isimli üç kişi gözaltına alındı. Ç.Y. ve T.Y. "Kamu görevlisini görevi nedeniyle kasten yaralama", "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarından tutuklanırken D.Y. serbest bırakıldı. Serbest bırakılan D.Y. için savcılığın itiraz etti.

"SAVUNURSANIZ BAŞINIZA KÖTÜ ŞEYLER GELİR"

Saldırı anına ilişkin görüntüleri paylaşan Avukat Adıgüzel, "Duruşma salonu önünde, dosyaya taraf olup olmadığı belli olmayan bazı kişiler tarafından önümüz kesildi. Bize duruşmada savunma yapmamamızı, eğer savunma yaparsak başımıza kötü şeyler geleceği ve bize farklı muameleler yapabilecekleri şeklinde tehditler savruldu. Tehditlerin ardından biz karşımızdakileri sakinleştirmeye çalıştık. Avukat olduğumuzu ve bizim görevimizin savunma yapmak olduğunu karşı tarafa anlattık, fakat tansiyon yükselmeye devam etti. Bizim bu kişilerle konuştuğumuzu fark eden başka bir grup üzerimize doğru gelmeye başladı. Durumu fark edince 'Memur beyler' diye bağırdık, fakat der demez yaklaşık 15 kişi tarafından darp edilmeye başladık" ifadelerini kullandı.

Duruşma salonunun önünde 15 kişi birden avukata saldırdı

AVUKATIN KAPALI OTURUM TALEBİ REDDEDİLDİ

Darp sebebiyle duruşmaya giremediğini ifade eden Aybars Adıgüzel, 'Darp olayı müvekkilimin savunma hakkının engellenmesine sebep oldu. İstanbul Barosu Başkanı'yla iletişime geçtim ve diğer avukatlar yanıma geldi. Hızlı bir şekilde Adli Tıp Kurumu'ndan darp raporu aldık. Söz konusu raporu aldıktan sonra vücudumun birçok yerinde darp ve cebir izi tespit edildi. Benden daha az darp edilen meslektaşım duruşmaya girerek savunma yaptı. Saldırıya uğradığımızı söyleyerek duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti fakat mahkeme bu talebi reddetti" dedi.

"AVUKAT SAVUNDUĞU KİŞİ DEĞİLDİR"

"Avukat savunduğu kişi değildir,onun yerine konulamaz" diyen Adıgüzel: "bu şekilde ona yönelik hareketler yapılması çok yanlış bir iştir" diye konuştu.

Duruşma salonunun önünde 15 kişi birden avukata saldırdı
Duruşma salonunun önünde 15 kişi birden avukata saldırdı


Duruşma salonunun önünde 15 kişi birden avukata saldırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Duruşma salonunun önünde 15 kişi birden avukata saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • erol mehmet yıldız: Para için katili savunuyorsun. Bence normal bir durum. 19 30 Yanıtla
  • Şizo: Keko apaçi dolmuş memleket Ekmek hıdırın yiyip yiyip kudurun Komple beter olun 18 3 Yanıtla
  • Avukat: Erol hangi yaylakta yaşıyon 7 9 Yanıtla
  • Ozzline: lan bu benim avukatım ya, Aybars abi geçmiş olsun ya :/ 2 0 Yanıtla
  • Dağdan inmeler: Avukat Avukattır insan insan Anca 10 15 kişi bi araya gelince erkek olanlarda var bu dunyada 1 0 Yanıtla
  • erkan: para için değildir.çünkü bir insan bile bile kariyerini olmayacak sonuçlanmayacak dava için zedelemez.ama malum devlet parası olmayan veya baradon istekte bulunan kişilere üçretsiz avukat temin ediyor.buda devlet tarafından görevlendirilmiş olabilir.bunların örnekleri türkiyede bilinen bazı olaylarda görülmüştü. 0 0
  • Muhammet: Savcı değil o Avukat! İşi savunmak.Ne cahil bi adamsın yaa 0 0
  • Erol: Senin yaylak varya onun karşısında 0 0
  • erol mehmet yıldız: Hayırdır sana ne oluyor? Nasılsın sorusuna avukatım diye cevap verenlerden birisin sanırım. Bu ülkede avukattan bol bir şey yok. Yakında lise mezunları da avukat olur 0 0
  • erol mehmet yıldız: İşine gelmiyor değil mi!!! 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement