Adnan Kahveci Ölümünün 22. Yılında Kartal'daki Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Adnan Kahveci Ölümünün 22. Yılında Kartal'daki Mezarı Başında Anıldı

Adnan Kahveci Ölümünün 22. Yılında Kartal\'daki Mezarı Başında Anıldı

Bilim ve siyaset adamı Adnan Kahveci, ölümünün 22. yılında Kartal'daki mezarı başında anıldı.

05.02.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim ve siyaset adamı Adnan Kahveci, ölümünün 22. yılında Kartal'daki mezarı başında anıldı.

Kartal Belediyesi ve Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen törende Adnan Kahveci, eşi Füsun ve kızı Aslı Kahveci anıldı. Anma törenine Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci, Adnan Kahveci'nin kardeşi Kenan Kahveci, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,  Adnan Kahveci Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ile siyasi parti temsilcileri ve Adnan Kahveci'nin yakın dostları ile sevenleri katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada Adnan Kahveci'nin temiz siyaset yapan biri olduğunun altını çizerek, " Bir dürüst politikacı olarak Kahveci gözümüzün önünde duruyor. Adnan Kahveci'yi gençler unutmasın istedik ve adının olduğu caddemizde büstünü yaptık, altına da biyografisini ekledik. Çünkü bizler biliyoruz ama o öldüğünde doğanlar şimdi 22 yaşında.. Onlar kim olduğunu bilsin, unutmasın dedik. 1993 yılını ve Ocak Şubat aylarını sevmiyorum. Birçok değerli insan öldürüldü ama hiçbirimizin gönlünde ölmediler. Gördüğünüz gibi insanların gönlünde yaşıyorlar. O gün o kazada, yol tabelalarını kim değiştirdiyse Adnan Kahveci'yi de o öldürdü. 22 yılda bir devlet -hangi iktidar olduğu önemli değil- eğer bunların faillerini ortaya çıkaramıyorsa hala güven içinde değiliz demektir" dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün ardından konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, "Bugün Adnan Kahveci 22 sene geçmesine rağmen hala unutulmuyorsa demek ki Anadolumuzun, Türkiye'mizin yeni Adnan Kahvaci'lere ihtiyacı var. Birçok politikacı yaşarken unutulmasına rağmen o hala yüreklerimizde yaşıyorsa, o haramilerin saltanatına ortak olmadı. Dik duruşuyla, onurlu duruşuyla ülkesine hizmet eden bir vatan severdi. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum, ruhu şad olsun" dedi.

Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci, "Adnan Kahveci bugün çocuklara ve gençlere anlatmamız gereken bir değer. O benim babam olmaktan öte halka mal olmuş bir insan. Bu sene, tüm senelerden daha anlamlı. Bunun bir kaza olmadığını, babamın katledildiğini ben kanıtladım. Kimin yaptığını, yaptırdığını buldum" dedi. Ülkeyi yönetenlerin yayın yasağı koyarak konunun kapatıldığını savunan Kahveci, farklı ilişkiler olduğunu söyledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adnan Kahveci Ölümünün 22. Yılında Kartal'daki Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement