Adnan Oktar organize suç örgütü davası - Son Dakika
Güncel

Adnan Oktar organize suç örgütü davası

Adnan Oktar organize suç örgütü davası

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik aralarında örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davaya, sanık savunmalarının alınmasıyla devam edildi.

23.10.2019 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik aralarında örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davaya, sanık savunmalarının alınmasıyla devam edildi.???

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salondaki duruşmaya, dün savunmasına başlanan tutuklu sanık Cem Sedat Altan'ın çapraz sorgusuyla devam edildi.

2011 yılında yaşamını yitiren Galatasaraylı eski milli futbolcu Kamil Altan'ın oğlu olan sanık Altan'a bir müşteki avukatı, "Dün Dragos denen yer için 'Benim için orası mescittir' dediniz. İddianameye baktığımız zaman Dragos denen yerde çok sayıda cinsel malzeme, askeri materyal ve cephanelik çıkmış. Zırhlı araç var. Sizce bu normal mi?" diye sordu.

Sanık Altan, "Bir kısmı sonradan yerleştirilmiş diye düşünüyorum. Cinsel materyal ben görmedim. Askeri materyal dediğiniz şey askeri telsiz sanırım. Adnan Bey terör örgütlerinin hedefinde olan biridir. Zırhlı araçla gezmesi normaldir." diye cevap verdi.

Müşteki avukatı daha sonra, sanık Altan'a bir fotoğraf göstererek, "Fotoğrafta resmi nikahlı eşiniz Ebru Altan ve Adnan Oktar'ı görüyoruz. Ayrıca eşinizin sosyal medya paylaşımlarında dekolteli hatta bikinili şekilde Adnan Oktar ile fotoğraflar paylaştığı, kendisi için 'Canım aşkım' gibi ifadeler kullandığını görüyoruz. 2007'den beri evli olduğunuzu söylüyorsunuz ancak ne sizin ne de eşinizin paylaşımlarında ikinizin birlikte tek bir fotoğrafı yok. Bunun nedeni nedir?" şeklinde soru yöneltti.

Sanık, kendisinin paylaşımlarının Kur'an ve İslamiyet ile ilgili olduğunu belirterek, "Ben çok fazla fotoğraf paylaşan bir insan değilim. Ebru Altan ile tanışmama Adnan Oktar vesile oldu. Biz bir aşk evliliği yaptık. Adnan Bey'i babam gibi, annem, ablam gibi görürüm. Türkiye'de 25-30 milyon bikinili kadın var. Bunlar her yaz kocalarıyla, kardeşleriyle, başkalarının eşleriyle aynı plajda iç içe oluyor. Bu bir suç mu olmuş oluyor?" dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Galip Perk, aynı fotoğrafa ilişkin, "Bu fotoğrafı normal şartlarda bir boşanma davasında aile mahkemesine sunulduğunda neler olduğunu biliyor musunuz? Bu fotoğraf Türk aile yapısına göre normal mi?" diye sordu.

Sanık, "Adnan Bey çok ünlüdür. Bir kadının onunla fotoğraf çektirmek istemesi normaldir . Bende şüphe oluşturmaz. Ben Adnan Bey'in ahlakını da eşimin ahlakını da bilirim. Ben birçok arkadaşımın eşleriyle bikinili fotoğraf çektirdim. Normal bir fotoğraf bu. Ne var ki bunda? Ön yargıları kırmaya yöneliktir o fotoğraf. Hem İslam hem dekoltenin bir arada olabileceğini gösterir." seklinde yanıt verdi.

Duruşmada daha sonra sanık Altan'ın kayınvalidesi olan müşteki Türkan Akyüzalp'in avukatı, "Müvekkilin kızıyla evlendiğinizi kayınvalidenize bildirdiniz mi?" diye sordu. Sanık Altan, "Ebru(Altan) anlattı ama annesi grubumuzu reddetti. Karşı çıktı. Tavrı ortadaydı. Oturup da yalvaracak değildim. Kendisiyle kinim husumetim yoktur." dedi.

Müşteki avukatı ise, müvekkilinin bu evliliği, evlerine üzerinde Ebru Altan yazan bir tebligatın gelmesi üzerine, emniyete gidip sorunca öğrendiğini ifade etti. Kendisinin, sanıkların dışarıdaki ailelerini etkilemeye çalıştığının iddia edildiğini kaydeden müşteki avukatı, "Bu çocuklar uzun süredir ailelerinden ayrı kaldıkları için ailelerinin ne kadar zeki olduğunu unutmuşlar. Benim aileleri etkilemem mümkün değil, anlattıklarıyla onlar beni etkiliyor. Benim onlara tesir ettiğimi söylemesinler." şeklinde konuştu.

Sanık, bir başka müşteki avukatının, "FETÖ'de himmet var, sizde infak var. Evlilik şekilleriniz benzer. FETÖ ile benzer bir yapı olduğunuz söylenebilir mi?" sorusuna ise "FETÖ ile taban tabana zıddız. Nefret ederler bizden. Onlardaki evlilik mevkisel amaçlıdır. Bizim bürokraside tek bir arkadaşımız yok, ne biz emniyet müdür ne bir asker arkadaşımız var." dedi.

Altan'ın ardından, iddianameye göre eski manken olması sebebiyle örgütün vitrin yüzü ve Adnan Oktar Suç Örgütü'ne kız getirmeden sorumlu olduğu değerlendirilen tutuklu sanık Gökalp Barlan'ın savunmasına geçildi.

"Örgüt üyeliği", "cinsel istismar" ve yaşı küçük müştekilere karşı "basit cinsel saldırı" suçlarından yargılanan sanık Barlan, gençlik yıllarında ünlü biri olduğunu, mankenlik alanında ödüller aldığını, birçok dergi ve gazeteye kapak olduğunu belirttiği savunmasında, "O dönemler kızların defterlerinin arasında resmim vardı. Bir gazetede 1992 senesinde 'Namazı mı da kılarım orucumu da tutarım' dediğim bir röportajım çıkmıştı. Etrafımda kimse yoktu, yapayalnız kalmıştım.Ortaokuldan tanıdığım Arben isimli arkadaşımla girdiğim ortamlarda ara sıra karşılaşırdık. Onun arkadaş çevresiyle de tanıştım. Bana Sayın Adnan Oktar'ın kitabını vermişlerdi. Onun kitabını okuyunca kendime yakın hissettim. Arben ile arkadaşlığımız ilerledi. Belli bir süre bu gruptan arkadaşlarla görüştükten sonra 1994'te sayın Adnan Oktar ile tanıştım. Türkiye'nin her yerinde konferans verdim." ifadelerini kullandı.

Örgüt üyeliği suçlamasını reddettiğini beyan eden sanık Barlan, "300 kitap yazan, 10 bin konferans veren, terör örgütleriyle mücadele eden bir örgüt olabilir mi? Biz ancak fikir birliğinde Müslümanlarız. Hakkımdaki cinsel istismar ve cinsel saldırı iddialarını kabul etmiyorum. Bu şekilde bana iftira atanlar, grubumuzda yıllarca kaldıktan sonra arkadaşlığımızı bitirdiğimiz kişilerin yönlendirmesi ve etkisindedirler." dedi.

Çapraz sorgusuna geçilen sanık Barlan, bir müşteki avukatının, "Siz ve sizinle aynı eylemlerde adı geçen erkekler 50 yaşını geçkin insanlar. Bu yaştaki kişilerin 17-18 yaşındaki kızlarla görüşmesi hayatın olağan akışına uygun mu?" sorusuna, "Uygun, ne var bunda? Bizim çevremizde her yaştan insan var. Onlar arkadaşımız, bu kişilerle cinsel bir ilişki yaşamadık." diye cevap verdi.

Sanık, aynı avukatın, "Örgüte ait bayanların yüzde 90'ının kaşının kazınmış olması hayatın akışına uygun mu?" sorusuna ise "Bu benimle alakalı değil" şeklinde karşılık verdi.

Sanığın çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından, Mahkeme Başkanı Mehmet Galip Perk, tutuklu sanıklardan Mehmet Coşkun Pamir'in yine tutuklu olan resmi nikahlı eşi Damla Pamir'e jandarma aracılığıyla bir not kağıdı göndermek istediği, içeriği nedeniyle notun jandarma görevlileri tarafından kendilerine iletildiğini söyledi.

Sanık Pamir'in, eşine vermeye çalıştığı notta, "Çengelköy Konakları'ndaki evde oturduk. Bu ev büyük olduğu için bazen arkadaşlarımız yanımızda kalıyordu. Parantez içinde isimler. Birinci evimiz kırmızı renkliydi. İkinci ev koyu sarıydı. Biz bu evden çıktıktan sonra bir süre arkadaşlarımız burada kalmaya devam etmişti. Benim işlerimin yoğunlaştığı dönemde eşimin evde yalnız kalmaması için arkadaşlarımız yanında kalıyordu. Eşimle sık sık A9 yayınlarında da bir aradaydık…" şeklinde devam eden ifadelerin yer aldığını notun arkasında ise notta belirtilen evlerin krokilerinin çizildiğini ifade edilerek, tutamağa geçirildi.

Başkan Perk, sanık Coşkun Pamir'i kürsüye çağırarak, bu notu kendisinin yazıp yazmadığı sordu. Sanık Pamir, notu kendisinin yazdığını kabul ederek, "Ben savunmamı yapmıştım. Bu nottaki hususlar benim savunmamda söylemeyi unuttuğum arada kaynayan hususlardır. Eşim savunmasında onları söylemesi için yazdım." dedi.

Başkan Perk, "İçerikten sanki eşin savunma yaparken çelişkide kalmasın diye yazmışsın gibi duruyor" sözü üzerine sanık Pamir, "Ben eşimle bir buçuk senedir hiç görüşemedim. Burada gelip geçerken en fazla 1-2 dakika görebiliyorum. Böyle teknik konularla ilgili eşim gelip geçerken bana 'Ben böyle bir şey hatırlıyorum o ev kırmızıydı değil mi?' gibi şeyler soruyordu. Bize arada 1-2 dakika izin verildiğinde eşimle bu teknik konuları değil özel şeyler konuşmak istiyorum. Zaman kaybetmeyelim diye nota onları yazdım. Yoksa kendisinin bildiği şeyler." diye konuştu.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarının alınmasıyla devam edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adnan Oktar organize suç örgütü davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement