Adnan Oktar Suç Örgütü'nde yapıldığı iddia edilen cinsel istismarlar karikatürleştirilip mahkemeye sunuldu - Son Dakika
Güncel

Adnan Oktar Suç Örgütü'nde yapıldığı iddia edilen cinsel istismarlar karikatürleştirilip mahkemeye sunuldu

Adnan Oktar Suç Örgütü\'nde yapıldığı iddia edilen cinsel istismarlar karikatürleştirilip mahkemeye sunuldu

ADNAN Oktar grubuna yönelik görülen davada, şikayetçi avukatı Eser Çömlekçioğlu mağdur ifadelerini esas alarak hazırladığı çizgi roman şeklindeki kitapçığı mahkemeye sundu.

20.12.2020 18:04  Güncelleme: 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
ADNAN Oktar grubuna yönelik görülen davada, şikayetçi avukatı Eser Çömlekçioğlu mağdur ifadelerini esas alarak hazırladığı çizgi roman şeklindeki kitapçığı mahkemeye sundu.

"ÖRGÜTÜN YAPTIĞI CİNSEL SÖMÜRÜ DÜZENİNİ GÖRSELLERLE ANLATTIK"

Adnan Oktar Organize Suç Örgütü'ne yönelik görülen davada şikayetçi avukatı olarak görev yaptığını belirten Eser Çömlekçioğlu "Bu dosyada çok sayıda mağdur kadın ifade verdi. Bu ifadelerinde Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün kendilerini nasıl kandırdığını, Adnan Oktar'ın müridi olarak bahsedilen erkek üyelerin kendilerini nasıl kandırarak cinsel sömürü sistemine dahil ettiklerini ve daha sonra Adnan Oktar'a götürdüklerini söyledi. Adnan Oktar tarafından kendilerine uygulanan cinsel sömürü düzenini mahkemede anlattılar. Mahkeme huzurunda verilen beyanlar binlerce sayfa sürdü, biz bunların daha rafine hale getirilebilmesi için bir çalışma yaptık, bu çalışmada örgütün yaptığı cinsel sömürü düzenini gerek görsellerle gerek yazılı olarak anlatmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ MAĞDUR KIZLARIN NELER YAŞADIĞINI KAMUYOUNA GÖSTEREBİLMEK"

Söz konusu çalışmada 'Hale' isminde hayali bir karakter oluşturulduğunu söyleyen Avukat Çömlekçioğlu "Bu hayali karakter üzerinden mağdur kızlara nasıl yöntemler izlendiği anlatıldı. Bu kitabın basılması suretiyle devamı da gelecek. Daha sonrasında da neler yaşatıldığı anlatılacak, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün nasıl bir düzeni olduğunu, dosyaya nelerin yansıdığını ve mağdur kızların neler yaşadığını kamuoyuna gösterebilmek amacımızdı. Kitabın mahkeme tarafından yapıldığı, masrafının mahkeme tarafından ödendiği gibi haberler çıktı fakat bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Bu kitap tamamen tarafımızca yapılmıştır. Kamuoyunun, ailelerin ve gençlerin bu veya buna benzer sistemlerin ne kadar büyük tehlike yarattığını, nasıl mağduriyetler oluşturabileceğini göstermek amacıyla yapılmış, bir kitap" şeklinde konuştu.

"BU ŞEKİLDE KIZ ÖRGÜTÜN SÖMÜRÜ DÜZENİNE DAHİL EDİLİYOR"Kitabın içeriğinden bahseden Çömlekçioğlu, şunları dile getirdi: "Kitaptaki Hale dosyadaki müştekilerin pek çoğu gibi alışveriş merkezinde gezerken yanına yakışıklı bir erkek şahıs, bir mürit geliyor ve kendisiyle tanışmak istiyor. Yavaş yavaş ısınıyor, arkadaşlarıyla tanışıyor. Cinsel ilişki yaşıyorlar, bir süre sonra arkadaşlarıyla cinsel ilişki yaşaması söyleniyor. Kızın bunu kabul etmemesi üzerine bunu zorla yapıyor, bu sırada başka arkadaşları cinsel ilişki sırasında kızın görüntülerini alıyor. Devamında seni bir büyüğümle, abimle tanıştıracağım bahanesiyle hiç bilmediği, tanımadığı, adını bile duymadığı Adnan Oktar'la tanışma durumunda kalıyor Hale. Adnan Oktar'la da tanıştıktan sonra, Adnan Oktar'ın cinsel saldırılarına maruz kalıyor. Bunların tamamı dosyada mağdurların ifadeleriyle sabit olmuş. Bu şekilde kız örgütün sömürü düzenine dahil edilmiş olunuyor."

"YARGILAMADA SONA GELİNDİ"

Yargılamada sona yaklaşıldığını da kaydeden Çömlekçioğlu "Sanıklar mütalaaya karşı beyanda bulunuyor. Sanık avukatlarının beyanda bulunmasının ardından, sanıklar son sözlerini söyleyecek akabinde de karar verilmesini bekliyoruz" dedi.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adnan Oktar Suç Örgütü'nde yapıldığı iddia edilen cinsel istismarlar karikatürleştirilip mahkemeye sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.

  • Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında
    14:16 Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında

    Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca böceği ile mücadele çalışmaları devam ediyor. İlaçlama çalışmalarıyla kokarca popülasyonunda azalma sağlanırken, kimyasal mücadelenin önemi vurgulanıyor. Tarım yetkilileri, kokarcanın fındık bahçelerine verdiği zararın yanı sıra insan sağlığı açısından da tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

  • Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi
    14:15 Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi

    Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ve asayiş ekipleri, Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi Uygulaması kapsamında denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde servis araçlarının eksiklikleri kontrol edilirken, öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı da kontrol edildi. Ayrıca okul çevrelerinde çeşitli denetimler yapıldı ve öğrencilere hediyeler verildi. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çocuk ve gençleri korumak için denetimleri sık sık tekrarlayacaklarını belirtti.

  • Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı
    14:14 Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşanan motosiklet hırsızlığı olayında şüpheli, Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından İnegöl'de yakalandı. Çalınan motosiklet sahibine teslim edildi. Şüphelinin daha önce de 7 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

  • Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi
    14:14 Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim uygulamasında okul çevrelerinde 4 servis aracına toplamda 15 bin 563 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca, trafik ışıklarında dilendiği belirlenen 2 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı
    14:14 Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı

    Adana'nın Kozan ilçesinde 6 gün önce gölete düşen genç hala bulunamadı. Ankara'dan Ramazan Bayramı tatili için ailesinin yanına gelen Oktay Sarıtiken (35), balık tutarken gölete düşerek kayboldu. Arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor.


Advertisement