Adnan Şenses, Türk Bayrağına Sarılı Tabutla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Adnan Şenses, Türk Bayrağına Sarılı Tabutla Uğurlandı

Adnan Şenses, Türk Bayrağına Sarılı Tabutla Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede, 78 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Adnan Şenses, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

27.12.2013 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü hastanede, 78 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Adnan Şenses, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Şenses'in eşi gözyaşlarına boğulurken, tabutun üzerine Türk bayrağı konulduğu görüldü.

Adnan Şenses için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanat dünyasından Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Selami Şahin, Murat Göğebakan, Mahmut Tuncer, Hakan Ural'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim ve sevenleri katıldı. Cenaze töreninde Şenses'in eşi Leyla Şenses gözyaşlarına boğuldu.

Törene katılan sanatçı Mahmut Tuncer, "Arkadaşlar hepimizin başı sağ olsun. Sanatımızın babasıydı. Benim kızım ona dede derdi. Bizde baba derdik. Vefatının aynı günü oradaydım. Hatta kendisine esprili bir yazıda yazmıştım. Bizi mahcup etme diye. Maalesef mahcup etti" dedi.

Sanatçı Murat Göğebakan ise baba gibi çok sevdiği bir insanı kaybettiğini belirterek, "Doktorlarım çok fazla böyle ortamlarda durmamı doğru bulmuyorlar. Ama bizde bir evladı olarak babaya son yolculuğunda görevimizi yapmak için geldik" diye konuştu.

"Bir çınarımız daha gitti" diyen Ferdi Tayfur ise, "Bütün ülkemizin, sanatseverlerimizin başı sağ olsun. Adnan Ağabey'i severdik. Ağabeyimizdi o bizim" dedi.

Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Şenses'in çok değerli bir sanatçı olduğunu belirterek, " Başta ailesi olmak üzere, sevenlerine, bütün sanat dünyasına, baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Hep arayacağız ama sesiyle teselli bulacağız. Mekanı cennet olsun" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Ülkemizin yetiştirdiği nadide insanlardan bir tanesini kaybettik. Türk sanat musikisinde farklı bir yeri olan, ötekileştirilmiş insanlara sahip çıkan biriydi. Hem sanat hem sinema dünyasında farklı tarzıyla bilinen ve

sevilen güzel bir insandı. Kendisine rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de, "Türk sanat müziğinin önemli bir çınarıydı. Hepimizin önemli bir dostuydu. Benimde kendisiyle uzun yıllara varan önemli dostluklarım vardı. Hastanede en son kendisini ziyaret ettim. Çok güzel sohbetlerimiz oldu. Adnan abi bugün hakka yürüdü. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Bugün de cenaze töreninin bu kadar kalabalık olması, kendisinin ne kadar sevildiğini gösteriyor " ifadelerini kullandı.

Sanatçı Ferdi Tayfur, " İnşallah Allah onu cennetine almıştır. Yanına ziyarete gittiğimde dua ediyordu. Beraber dua da ettik. Peygamber Efendimize komşu olur inşallah. Başka söyleyecek bir kelime bulamıyorum" diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından Adnan Şenses için helallik alındı. Helallik alınmasından sonra sevenleri Adnan Şenses'i alkışlarla uğurlamak istedi. Alkışların kesilmediğini gören Teşvikiye Camii imamı, kültürümüzde ve adetlerimizde alkışın yer almadığını ifade ederek, vatandaşları uyardı. Şenses'in cenazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adnan Şenses, Türk Bayrağına Sarılı Tabutla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement