Adrasan'da Akkarınlı Ebabil Şenliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Adrasan'da Akkarınlı Ebabil Şenliği Başladı

Adrasan\'da Akkarınlı Ebabil Şenliği Başladı

Antalya’nın Kumluca ilçesi Adrasan mahallesinde bu yıl ilk defa Kumluca Belediyesi tarafından “Akkarınlı Ebabil Şenliği” düzenlendi.

30.05.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesi Adrasan mahallesinde bu yıl ilk defa Kumluca Belediyesi tarafından "Akkarınlı Ebabil Şenliği" düzenlendi.

Kumluca'ya bağlı Adrasan mahallesi açıklarındaki Pırasalı Adası'nda yaşayan Akkarınlı Ebabil kuşu için bu yıl ilk defa, Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen şenlik yapıldı. Şenlik kapsamında Pırasalı Adası'ndaki Ebabil kuşları üzerinde bilimsel araştırmalar yapan Yrd. Doç. Dr. Hakan Karaardıç tarafından çekilen fotoğraflar ile Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin resimlerinden oluşan sergi açıldı.

Serginin açılışında Akkarınlı Ebabil kuşları hakkında İsviçre Sempach Kuş Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa üç yıldır araştırma yürüten Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karaardıç, Pırasalı Adası'nda yaşayan Akkarınlı Ebabil kuşları ve Adrasan'da yaşayan diğer kuşlar hakkında davetlilere bilgi verdi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya yaptığı konuşmada, Adrasan'ın hem Türkiye'de, hem de dünyada tanıtılması amacıyla değişik çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, "İlçemiz tarihi, kültürü ve doğasıyla hem ülkemizde, hem de dünyada ender yerleşim alanları arasında. Özellikle Adrasan, turizm konusunda ilçemizin dünyaya açılan penceresi konumunda. Burada değerli bilim insanları tarafından Akkarınlı Ebabil kuşunun dünyadaki en çok popülasyonunun Pırasalı Adası olduğunu tespit edildi. Bu kuşlar, yüce dinimiz İslam ve kitabımız Kuran-ı Kerim'de de adı geçen kuşlar. Adrasan'daki yaşan alanlarını korunması amacıyla bu şenliği organize ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Çetinkaya'nın konuşmasının ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Sanatçı Sinan Yılmaz da Karadeniz türkülerinden oluşan bir konser verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adrasan'da Akkarınlı Ebabil Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement