Adsiad: Senfoni Orkestrası Konserine 'Aman Adanalı' Parçası İçin Ara Verildi - Son Dakika
Güncel

Adsiad: Senfoni Orkestrası Konserine 'Aman Adanalı' Parçası İçin Ara Verildi

Adsiad: Senfoni Orkestrası Konserine \'Aman Adanalı\' Parçası İçin Ara Verildi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un düzenlenen bir geceye gecikerek katılması sırasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası'nın konserine ara verilmesi ile ilgili olarak, gecenin düzenleyicisi Adana Sanayici ve İşadamları...

06.03.2013 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un düzenlenen bir geceye gecikerek katılması sırasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası'nın konserine ara verilmesi ile ilgili olarak, gecenin düzenleyicisi Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) bir açıklama yaptı. Açıklamada, Vali'nin bu konuda bir direktifi olmadığı, kendilerinin 'Aman Adanalı' parçasını dinletmek arzusu ile gelişinin beklenmesi sırasında konsere kısa süreyle ara verildiği belirtildi.

Açıklamada özetle şöyle denildi:

"Orkestra 50 kişilik dev ekibi birbirinden değerli eserleriyle geceye renk katmıştır.

'Aman Adanalı' türküsünü bir kez de sayın valimiz için seslendirilme ricamızın orkestra şefine iletilmesinin ardından, sanatçılarımızın sahnede kısa süre beklediği doğrudur. Ancak sayın valimizin yoğun programı nedeniyle geç kalacağı bilgisi tarafımıza ulaşmış, bu bilgi üzerine orkestra, konseri bitirip sahneden ayrılmıştır. Sayın valimiz, orkestranın sahneden ayrılmasından dakikalar sonra otele teşrif etmiş ve salona girerek 20'nci yıl gecemizin programına dahil olmuştur.

Yaşanan hadise Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş'un iradesi ve bilgisi dışında gelişmiştir. Olay, tamamen ADSİAD'ın bu özel gece için hazırlanan 'Aman Adanalı' türküsünü valimize dinletebilme isteğinden kaynaklanmıştır. Adana'daki görevine başladığı günden bu yana ADSİAD'ın bütün etkinliklerinde yer alan ve varlığıyla derneğimize güç veren Adana Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş'un Adana ve Adanalı için vargücüyle çalıştığını gözlemliyor, sayın valimizin bu heyecanından da büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu vesileyle 20 Aralık 2011'de düzenlediğimiz 20'nci kuruluş yıl dönümü özel programımıza katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'la birlikte diğer protokol üyelerine, sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcilerine ve çalışmalarımızı kamuoyuna özveriyle aktararak ADSİAD'a büyük güç veren siz değerli basın mensuplarına bir kez daha teşekkür ederiz."

ORYANTALDEN SAHNEDEN ERKEN İNME İDDİASI

Geçtiğimiz cumartesi düzenlenen Adana Demirspor gecesinde oryantal Didem sahneden erken indirildiğini belirterek sosyal paylaşım sitesinde bunun nedenini 'Vali'nin salona girecek olması' şeklinde değerlendirmiş, Vali Coş ise iddiaya üzüldüğünü belirterek, "Bizim dansöz gösterisi ile bir sorunumuz olamaz" demişti. Bu konudaki haberlerde, Vali'nin daha önce katıldığı bir gecede senfoni orkestrasının da Vali'nin salona gireceği gerekçesi ile konserine ara verip sahnede bekletildiği gündeme gelmişti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adsiad: Senfoni Orkestrası Konserine 'Aman Adanalı' Parçası İçin Ara Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement