Adü'de Evliliğin Yol Haritası Çizildi - Son Dakika
Yerel

Adü'de Evliliğin Yol Haritası Çizildi

Adü\'de Evliliğin Yol Haritası Çizildi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nca düzenlenen Aile Danışmanı Mustafa Kahraman’ın konuşmacı olarak katıldığı “Evliliğin Yol Haritası” konulu konferans Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

03.04.2017 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nca düzenlenen Aile Danışmanı Mustafa Kahraman'ın konuşmacı olarak katıldığı "Evliliğin Yol Haritası" konulu konferans Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu'nda gerçekleşti.

Etkinliğe Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Genel Sekreter Yardımcısı Göksel Baran, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Konuşmasına evliliğin gönül işi olduğunu, makam, mevki, para ve pulla ilgisi olmadığını dile getirerek başlayan Mustafa Kahraman, iş seçimi, dost seçimi ve eş seçimi gibi insan hayatının üç önemli dönemeci olduğunu vurguladı. Bu üç dönemeçten herhangi birinde yanlış kararların alınmasının, bireylerin hayatını doğrudan etkilediğini ifade eden Kahraman, özellikle eş seçimi konusunda çok dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.

Bununla beraber kadın ve erkeklerin doğuştan gelen yaradılış özellikleri olduğunu anımsatan Kahraman, evlilik öncesi kadın ve erkeklerin birbirlerini çok iyi tanımaları gerektiğinin altını çizdi. Günümüzde gençlerin evlilik kararlarını kendilerinin verdiğini ve birçok evliliğin sanal ortamda tanıştıktan sonra gerçekleştiğini söyleyen Kahraman, bu evliliklerin uzun ömürlü olmadıkları konusunda uyarılarda bulundu. Bununla beraber eskiden evliliklerin görücü usulü yapıldığını ve bu evliliklerin bilimsel olarak daha uzun sürdüğünü kaydetti.

Etkinliğin sonunda dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Kahraman, televizyonlarda yayınlanan evlilik programlarını, evlilik değil eğlence programları olduğunu ifade ederek eleştirdi. Konuşmasını tamamlamasının ardından Kahraman'a Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, teşekkür belgesi ve ADÜ hediye paketini verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü'de Evliliğin Yol Haritası Çizildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement