Adü'den '15 Temmuz Işığında Demokrasi ve İnsan Hakları' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Adü'den '15 Temmuz Işığında Demokrasi ve İnsan Hakları' Konferansı

Adü\'den \'15 Temmuz Işığında Demokrasi ve İnsan Hakları\' Konferansı

Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle "15 Temmuz Işığında Demokrasi ve İnsan Hakları" adlı konferans düzenlendiAdnan Menderes Üniveristesi Atatürk Kongre Merkezi Miletos salonunda gerçekleştirilen konferansa, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof Dr.

09.12.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle "15 Temmuz Işığında Demokrasi ve İnsan Hakları" adlı konferans düzenlendi

Adnan Menderes Üniveristesi Atatürk Kongre Merkezi Miletos salonunda gerçekleştirilen konferansa, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Cavit Bircan, Aydın Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Program açılışında konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, İnsan hakları söz konusu olduğunda dikkat çekilmesi gereken en önemli konunun Batı medeniyetlerinin ikiyüzlülüğü konusu olduğunu belirterel," Batı medeniyetleri insan hakları denildiğinde mangalda kül bırakmaz. İnsan hakları söz konusu olduğunda bu konuda en çok konuşan, laf üreten ve en çok bu işin öncülüğüne soyunan Batı medeniyetleridir. Ancak söyledikleriyle yaptıkları arasında ne kadar fark olduğunu hepimiz biliyoruz. Artık bunu gizleyemiyorlar. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevmiş insanlarız. Bu yüzden bir insan neye inanmış olursa olsun, nasıl görüşe sahip olursa olsun onu yaratandan ötürü severiz. Biz Müslümanların derdi insanlar başka şeylere inandığı için başka şeylere iman ettiği için onları hor görmek, aşağılamak ve ya ötekileştirmek değildir. Bizim inancımız saygılı olmayı bize dikte eder zaten. Batı medeniyetlerinin insan hakları ile ilgili hazırladıkları raporlarda Türkiye olarak epey kötü bir yerdeyiz. İnsan haklarının savunuculuğunu yapanlar, bu işin öncülüğünü yaptığı iddia edenler aynı zamanda bu iş için dünya alt üst edenlerdir. Bunlar modern zamanın Moğolları'dır. Bu aşağılık Moğol istilasının devam ettiği, kadın, çocuk demeden herkesi ve özellikle Müslümanların öldürüldüğünü görüyoruz. Müslüman soykırımını aşama aşama gerçekleştiriyorlar. Ama bu çürümüş Batı medeniyeti denilen ahlaksızların karşısında biz Müslümanlar olarak Türkler olarak yeni bir medeniyet kurmalıyız. Biz bunu yapabilir ve dünyaya daha huzurlu bir yaşam sağlayabiliriz" dedi.

Aydın Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki ise,"İnsan Hakları insanoğlunun gelişimi ile ortaya çıkmıştır. Bu hususta ise insan haklarının en büyük destekçisi Türkiye olmuştur. 15 Temmuz gecesi insan haklarına, demokrasiye darbe vurulmak istense de Türk milleti izin vermemiştir. İnsan haklarının yürütülmesinde, korunmasında ve uygulanmasında her zaman savunucusuyuz. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür eder faydalı bir konferans olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Prof. Dr. Bekir Berat Özipek ve Yr. Doç. Dr. Yasemin Abayhan, Darbeler, Demokrasi ve İnsan Hakları konusunda sunumlarını yaptılar. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü'den '15 Temmuz Işığında Demokrasi ve İnsan Hakları' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement