Adü Yeni Akademik Yıla Merhaba Dedi - Son Dakika
Yerel

Adü Yeni Akademik Yıla Merhaba Dedi

Adü Yeni Akademik Yıla Merhaba Dedi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Birincioğlu, "Akademik personel ve çalışanlarımızla birlikte Üniversitemiz 42 bin kişilik dev bir ailedir ve ailemiz her geçen gün büyüyor" dedi.

23.09.2013 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Akademik personel ve çalışanlarımızla birlikte Üniversitemiz 42 bin kişilik dev bir ailedir ve ailemiz her geçen gün büyüyor" dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı törenle karşıladı. ADÜ Merkez Kampusu'nda gerçekleşen tören, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Birincioğlu'nun Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Törene Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Cemaleddin Küçükerol, Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakiddin Buğday, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle davetliler katıldı.

ADÜ Rektörü Birincioğlu, daha sonra ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda devam eden törende ADÜ'nün akademik personeli ve öğrencilerine seslendi. ADÜ'nün öğrenci sayısını büyük artış olduğuna işaret eden Birincioğlu, YÖK'te başvurusu bekleyen 5 fakülte ile birlikte toplam fakülte sayısının 17'ye yükseleceğini söyledi. ADÜ'nün yeni akademik yıla bin 409 akademik personel ve 39 bin öğrenciyle başladığını belirten Birincioğlu, "Üniversitemizin eğitim kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Son üç yılda ön-lisans, yüksek lisans ve master okuyan öğrenci sayımıs yüzde 35 arttı. 4 yıllık fakültelerdeki öğrenci sayımız ise yüzde 51 artış gösterdi. yabancı öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. 3 yıl önce 26 bin olan öğrenci sayımız 39 bine ulaştı. Akademik personel ve çalışanlarımızla birlikte Üniversitemiz 42 bin kişilik dev bir ailedir ve bu ailemiz her geçen gün büyüyor" dedi.

ADÜ'nün akademik çalışmalarının yanı sıra kentin gelişimine de katkı sağladığına dikkat çeken Birincioğlu, "Üniversite olarak kentte doğrudan desteğimiz 270 milyon TL'dir. Kalkınma Bakanlığı'ndan son 3 yılda 32 milyon TL bina yapımı, 18 milyon TL tefrişat işleri için bütçe ayrıldı. 154 dönümlük arazi üzerine kurulacak Teknokent projemizi hayata geçirmek için şirket kurarak Bakanlar Kurulu'na sunacağız. ADÜ Yaşam Parkı projesi için Kalkınma Bakanlığı'ndan bütçe ayrıldı. Üniversite olarak sadece akademik başarı değil, kentin kalkınmasına da destek sağlıyoruz" diye konuştu.

ADÜ'nün yeni akademik yılı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'nun konuşmanın ardından Söktaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Kayhan'ın salonu dolduran öğrencilere "Erken Batı Anadolu Sikkeleri" konulu ilk dersi vermesiyle başladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement