Advocaat: Beşiktaş'ın, Bize Gelmesin Diye Mehmet Ekici'ye Para Vermesi Tuhaf - Son Dakika
Spor

Advocaat: Beşiktaş'ın, Bize Gelmesin Diye Mehmet Ekici'ye Para Vermesi Tuhaf

Dick Advocaat, gerçekleşmeyen Mehmet Ekici transferi için, "Beşiktaş'ın, bize gelmesin diye Mehmet Ekici'ye 2 milyon Euro vermesi çok tuhaf." diyerek göndermede bulundu.

27.05.2017 22:14  Güncelleme: 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Trabzonspor ile berabere kaldıkları maçın bitiminde yine çarpıcı açıklamalar yaptı.

"SON 20 YILDIR YENİLMİYORDUK"

Dick Advocaat, "Maçın ilk 35 dakikasında iyiydik. Bu anlarda golü de bulduk. Daha sonra 15 dakika Trabzonspor'a alan verdik ve bizden daha iyi oynadılar. Sorun da buydu. Son 8 deplasman maçında 6 galibiyet, 2 beraberlik alan bir Trabzonspor vardı. Son 20 yıldır onlara burada yenilmediğimizi de biliyorduk. Zorlandığımız maç oldu" dedi.

"BU TAKIMLA 3.'LÜK İYİ PERFORMANSTIR"

Fenerbahçe'nin 3. durumda olmasını değerlendiren Advocaat "Ligin hala üçüncü sırasındayız. Bu takımla, üçüncülük iyi performanstır. Takım çalışmadı diyemem ama kalite konusunda bir şeyler eksik. Bunu sezon başında da söyledim şimdi de söylüyorum. Çok fazla aynısından var" diye konuştu.

"FENERBAHÇE DOĞRU KADROYLA ŞAMPİYONLUĞA OYNAR"

Fenerbahçe'deki günlerini değerlendiren ve gelecek sezonla ilgili konuşan Hollandalı teknik adam "Fenerbahçe'de geçirdiğim sezondan keyif aldım. Fenerbahçe'de doğru işler yapılırsa, doğru kadro kurulursa şampiyonluğa oynanacaktır. Kadroyla ilgili durumu söyledim ama yapamadık" açıklamasını yaptı.

KARAVAYEV TRANSFERİ VE BEŞİKTAŞ İLE GALATASARAY'A DA MESAJ

"Oleksandr Karavayev'i siz mi istediniz, yoksa yönetim mi aldı?" sorusunu yanıtlayan Advocaat "Karavaev yönetimin kararı değildi. Finansal durumu biliyorsunuz. Sadece oyuncu kiralayabilecek durumdaydık. Sow'un sakatlığı vardı. Elimizdeki parayla ne bekleyebilirdik ki? Günümüzde maaşlara, bonservislere bakarsınız ne söyleyebilirsiniz ki? Beşiktaş ve Galatasaray da benzer şeyleri yapmalı" diyerek mali tablolarla ilgili öneride bulundu.

BEŞİKTAŞ'A MEHMET EKİCİ İÇİN OLAY SÖZLER

Mehmet Ekici'yi alamadıkları için Beşiktaş'a gönderme yapan Advocaat "Mehmet Ekici'yi almak istedik ama diğer takım, onu Trabzonspor'da tutmak için 2 milyon Euro önerdi. Siz hangi takım olduğunu biliyorsunuz. Beşiktaş demedim. Bu benim için tuhaf bir durum. Hangi kulüp bilmiyorum ama siz, bir kulübe, başka bir kulüpte oynamasın diye 2 milyon Euro veriyorsanız bu tuhaftır. Ama bize karşı kazanamayacaklardı, bunu biliyorduk. Mehmet Ekici gelseydi, fark yaratırdı. Bizde çok fazla aynı tipte oyuncu var, bu yüzden fark yaratırdı. 6 sol kanat, 3 sağ taraf, 4 forvet var, 5 orta saha var. Hepsi aynı tipte oyuncular. Hepsi iyi, çalışkan çocuklar ama daha yukarıda olmak için daha fazlasını istemelisiniz" dedi.

"JOSE SOSA'YI GETİRMEK İSTEDİK, GELECEK SEZON..."

Gelecek sezon transferleri ve devre arasında Jose Sosa ile ilgilenmeleri hakkında konuşan Advocaat "Yönetim gelecek sezon için Mehmet Ekici tarzında farklı oyuncular getirmek için her şeyi yapacak. Fenerbahçe'ye çok geç geldim. Geç gelmek her zaman zorluk oluşturur. Hemen Avrupa maçı oynadık ve oyuncuları tanımalıydık. Bu arada zaman geçti. Aralık'ta ne istediğimizi biliyorduk. Jose Sosa'yı getirmek istedik, denedik. O dönemde adam getirmek zordu. Yönetim, istediği 3 oyuncuyu getirmek için her şeyi yaptı. Ya oyuncu gelmek istemedi ya da oyuncuların kulüpleri iş birliği içerisinde olmak istemedi. Gelecek sezon da böyle olabilir" diye konuştu.

"ADANASPOR MAÇINDA BURADAYIM, OBRADOVİC TEZAHÜRATI..."

Adanaspor maçında takımın başında olup olmayacağı ve Obradovic'e yapılan tezahüratlarla ilgili sorulan soruları yanıtlayan Advocaat "Son maçta burada olacağım. Takımla sahaya çıkacağım. Obradovic bu desteği hak ediyor. Harika sezon geçirdi ve harika oyunculardan kurulu bir takımı var. Başarılı bir hoca ve ona yapılan tezahüratla ilgili sorunum yok. Obradovic kazandı, ben kazanamadım. UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ve Feyenoord'un olduğu gruptan çıktık. Bu kadroyla alabileceğimizin en iyisini aldık. Avrupa Ligi'ne direk gidebiliriz. Kupayı kazanabilirdik, penaltılarda kaybettik. Elimizdeki kadroyla daha fazlası mümkün değildi. Avrupa Ligi'ni evimizde namağlup tamamladık, çok fazla taraftarımız vardı" yanıtını verdi.

"SOSA'YI GETİRSEK İYİ OLACAKTI"

Beşiktaş ve Başakşehir ile yarışmak için üç transfer yapamadıklarını söyleyen Advocaat "Beşiktaş ve Başakşehir ile yarışmak için neleri yapmamız gerektiğini biliyorduk. Başakşehir 4 oyuncu aldı, yedek kulübelerine bile oyuncu aldılar. İyi isimler aldılar. Bizim de yapmamız gereken buydu. Deplasmanda daha iyi oynadık. Fenerbahçe tarihini insanlardan duyuyorum. Fenerbahçe camiası her zaman popüler oyuncuları görmeyi sevmiştir. Örneğin geçen sene gibi. Harika oyuncu muydular bilmiyorum ama Nani, Diego vardı. Sosa'yı, Brezilyalı oyuncuyu, Ukraynalı oyuncuyu buraya getirseydik, daha iyi olacaktık. Kimseyi suçlayamam, yönetim denedi ama olmadı. Teknik adam olarak gerekenleri biliyorum ama kimseyi suçlayamam" dedi.

Son olarak basın mensuplarına da teşekkür eden Hollandalı isim "Bitirmeden önce iç sahadaki son maçımdı. Adanaspor deplasmanı kaldı. Hepinize teşekkür ederim. Her zaman basından olumlu haberler bekleyemeyiz. Eleştiriler de olacaktır. Her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmak durumundayız. İçinizden bazılarınızı Adanaspor maçında göremezsem, hepinize şimdiden teşekkürler ve başarılar" diyerek sözlerini noktaladılar.

Advocaat: Beşiktaş\'ın, Bize Gelmesin Diye Mehmet Ekici\'ye Para Vermesi Tuhaf

Son Dakika Spor Advocaat: Beşiktaş'ın, Bize Gelmesin Diye Mehmet Ekici'ye Para Vermesi Tuhaf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement