Adyü, Gönüllü Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Adyü, Gönüllü Öğrencileri Ağırladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Damla Projesi" kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinden Adıyaman'a gelen 45 kişilik gönüllü öğrenci grubu, Adıyaman Üniversitesi'ni (ADYÜ) ziyaret etti.

10.10.2018 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Damla Projesi" kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinden Adıyaman'a gelen 45 kişilik gönüllü öğrenci grubu, Adıyaman Üniversitesi'ni (ADYÜ) ziyaret etti.

ADYÜ'den yapılan açıklamaya göre, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından rektörlük makamında kabul edilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve beraberindeki gönüllü öğrenci grubu, Rektör Gönüllü'ye Damla Projesi ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Keleş, tamamen gönüllülük esasına dayalı olan proje kapsamında çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Keleş, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Damla Projesi' ile yerli ve yabancı üniversiteli gençler, gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı buluyor. Damla Projesi, gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için toplumsal bir girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla 2014 yılında başlatıldı. Proje kapsamında okul, aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerler ziyaret edilip çevre temizliği, fidan dikimi, boyama gibi aktiviteler yapılıyor."

Rektör Gönüllü ise, "Damla Projesi'nin toplumsal farkındalık ve sosyal sorumluluk açısından çok faydalı olacağına inanıyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu güzel projesine katılan gençleri yürekten kutluyorum. Hiçbir beklenti içerisinde olmadan tanımadığı insanlara bu tür gönüllük çalışmasıyla yardımcı olan bu gençler, proje sonrasında da bu kültürü devam ettirecekleri için diğer arkadaşlarına, başka insanlara da örnek olacaklar." ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından gençler, Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesini gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adyü, Gönüllü Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement