AFAD Deprem Haftası kapsamında öğrencilere eğitim verdi - Son Dakika
Güncel

AFAD Deprem Haftası kapsamında öğrencilere eğitim verdi

AFAD Deprem Haftası kapsamında öğrencilere eğitim verdi7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilköy Eğitim Merkezi'nde öğrencilere eğitim verdi.

03.03.2022 14:39  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFAD Deprem Haftası kapsamında öğrencilere eğitim verdi

İSTANBUL İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü1-7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilköy Eğitim Merkezi'nde öğrencilere eğitim verdi. Öğrencilerine deprem esnasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Yeşilköy Eğitim Merkezi toplantı salonunda çeşitli programlar gerçekleştirdi. Program kapsamında İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine deprem esnasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilere KAHOOT uygulamasını indirterek depremle ilgili soru cevap oyunu oynatılırken soruları doğru cevaplayan 3 öğrenciye AFAD çantası hediye edildi.

"Afetlere hazır olmak zorundayız"

Afetlere hazır olmamız gerektiğini ifade eden AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz şöyle konuştu: "1-7 Mart haftası bildiğiniz gibi deprem haftası etkinlikleri olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin tamamında AFAD İl Müdürlüklerimizce diğer kamu ve kuruluşlarımızca pek çok alanda toplumun afet farkındalığını yükseltmek için etkinlikler yapılıyor. Bu etkinlikler içinde belki de en önemlisi Türkiye genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak cuma günü saat 11.30'da gerçekleşecek deprem anı ve tahliye tatbikatı. Bununla ilgili olarak tüm okullarda okul yönetimlerimiz bilgilendirilmiş olup 11.30'da bu tatbikat gerçekleştirilecektir. Bunun şöyle bir faydası olacak aslında ülke genelindeki tüm öğrencilerimizle aynı anda bir kolektif bilincin afet farkındalığın oluşmasında katkı sağlayacaktır. Afet hayatımızın bir gerçeği afetlere hazır olmak zorundayız. Bunun yolu da afet risklerini bilmekten geçiyor. Biz afet risklerini bilirsek ona karşı hazırlıklarımızı yapabilme durumuna gelebiliriz."

"Deprem hissini yaşadık"

Deprem uygulamasına katılan 14 yaşındaki Fırat Ekinci, o hissi yaşadığını dile getirerek şunları kaydetti: "Bu anı bilmek bir de yaşamak var. Burada bilipte olmak başka herhangi bir sahnede bu anı yaşamak başka. Deprem evdeyken olduğu zaman bir de çocuklar var tedirgin olabiliriz. Deprem olduğu zaman ilk su vanalarını ve doğalgazı kapatmamız lazım. Herhangi bir sağlam nesneye karşı kendimizi korumamız lazım. Sonra hazırladığımız çantamızı alıp çıkmamız lazım. Uygulama güzeldi. O deprem hissini yaşayabildik."

AFAD Deprem Haftası kapsamında öğrencilere eğitim verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AFAD Deprem Haftası kapsamında öğrencilere eğitim verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement