Afad Eğitiminden Geçen Köpekler Sınavda Ter Döktü - Son Dakika
Güncel

Afad Eğitiminden Geçen Köpekler Sınavda Ter Döktü

Afad Eğitiminden Geçen Köpekler Sınavda Ter Döktü

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı’nca afet ve acil durum hallerinde canlı aramaya yönelik faaliyet gösterecek köpekli arama timlerinin çalışma, sınav usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik kapsamında, köpekli...

22.01.2018 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nca afet ve acil durum hallerinde canlı aramaya yönelik faaliyet gösterecek köpekli arama timlerinin çalışma, sınav usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik kapsamında, köpekli arama timleri eğitim ve görev yeterlilik sınavı yapıldı.

Afyonkarahisar AFAD'ın da yer aldığı komisyon değerlendirilmeleriyle eğitim ve görev yeterlilik sınavında başarılı olan timlere Vali Mustafa Tutulmaz tarafından sertifikaları teslim edildi. Vali Tutulmaz'ın makamında gerçekleştirilen sertifika teslim töreninde Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan ve Afyonkarahsar AFAD görevlileri katıldı.

Tören sırasında bilgiler aktaran İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, AFAD Afyonkarahisar eğitim tesislerinde 2 Ekim 2017 tarihinde başlayıp, 3 Kasım 2017 tarihinde sona eren eğitim ve görev yeterlilik sınavına 36 köpekli arama timinin katıldığını belirtti. Vali Yardımcısı Cafer Sarılı başkanlığında; Afyonkarahisar AFAD, Samsun AFAD, Bursa AFAD, Van AFAD, İzmir AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi, Jandarma Genel Komutanlığı Nevşehir At ve Köpek Eğitim Merkezi ve İzmir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Köpekli Arama Birimi Temsilcilerinden oluşan köpekli arama timi çalışma ve sınav komisyonu oluşturulduğunu belirten Buldan, yapılan sınavın sonucunda 18 Köpekli arama timi görev yeterlilik sınavında, 8 köpekli arama timi ise Eğitim Yeterlilik sınavında başarı gösterdiğini ve sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

İzci adlı köpek 196 puanla sınavda 1. oldu

Eğitim ve görev yeterlilik sınavında başarılı olan ve dereceye giren İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında görevli İtfaiye Eri İbrahim Yılmaz İzci, adlı köpeğiyle 196 puanla 1., Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli Arama ve Kurtarma Teknisyeni Bülent Gülü, Asya adlı köpeğiyle 194 puanla 2., İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli Arama ve Kurtarma Teknisyeni Salih Zavalsız, Dex adlı köpeğiyle 191 puanla 3. olduğu timlere madalyaları ve sertifikalarını Vali Mustafa Tutulmaz takdim etti.

"Ülkemizde büyüklü küçüklü depremler olmaktadır"

Dereceye giren katılımcılara sertifikalarını ve ödüllerini takdim eden Vali Mustafa Tutulmaz, deprem ülkesi olduğumuzu hatırlatarak, "Ülkemizde büyüklü küçüklü depremler olmaktadır. Bunun yanında 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde sel gibi doğal afetler de yaşanmaktadır. Öncelikle Rabbimiz bizleri afetlerden kaynaklanacak olumsuzluklardan korusun diye temenni ediyorum. Olası bir afet anında ve sonrasında her türlü tedbiri almamamız ve bu olumsuz anların en az kayıpla üstesinden gelmemiz gerekmektedir. Canlı aramaya yönelik faaliyet gösterecek köpekli arama timlerinin oluşturulması da bu tedbirlerden birisidir. Ben bu ve bunun gibi önemli çalışma ve faaliyetlere Afyonkarahisar'ın ev sahipliği yapmasından çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, sınavda başarılı olan timleri gönülden kutlarım" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afad Eğitiminden Geçen Köpekler Sınavda Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement