Afad' Ekibi, Şuğul Kanyonu'nu Temizledi - Son Dakika
Güncel

Afad' Ekibi, Şuğul Kanyonu'nu Temizledi

Afad\' Ekibi, Şuğul Kanyonu\'nu Temizledi

SİVAS İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri belirli aralıklarla gönüllü olarak kentin önemli coğrafi alanlarında temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

15.07.2017 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri belirli aralıklarla gönüllü olarak kentin önemli coğrafi alanlarında temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekipler son olarak Şuğul Kanyonu'nda temizlik çalışması yaptı.

Birçok doğal afet ve farklı olaylarda rol alan AFAD ekipleri, çevre ve doğa konusunda yaptığı çalışmalarla da dikkat çekiyor. Sivas AFAD ekipleri, kentin turizmine katkı sağlayan yerlerle ilgili de talepler doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiriyor. Yılın belirli dönemlerinde Gürün ilçesinde bulunan ve doğal akvaryum olarak nitelendirilen Gökpınar Gölü'ne dalış yaparak, dip temizliği gerçekleştiren ekipler, bu kez de aynı ilçede bulunan Şuğul Kanyonu'nda çalışma yaptı. Gürün Kaymakamlığı'nın talebi doğrultusunda kanyona giden ekipler kötü görüntülere sebep olan, kurumuş ağaç dalları, kanyon içerisindeki çöpler ve yapıyı bozan taşların temizliğini gerçekleştirdi. Halatlara bağlanarak suya inen ekipler, motorlu testere yardımıyla kuruyan ağaç dallarını keserek kanyonu güzelleştirdi. AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, rutin görevlerinin dışında da zaman zaman bu tür çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, "İlimizde coğrafi güzellik içeren mesire ve ziyaret yerlerine yönelikte bir takım çalışmalarımız oluyor. Bunların başında da Gürün Gökpınar Gölü geliyor. Kaymakamlığımız da Şuğul Kanyonu'nda bir düzenleme yapmış. Yeni bir ışıklandırma yapılmış. Dolayısıyla bu güzelliğe bizim de bir katkımız olsun diye Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma ekibimizi görevlendirdik. Kanyonun ışıklandırılan bölümünde suyun içinde kötü görüntü içeren ağaç dalları ve doğal yapıya uymayan taşların temizliği ile ilgili arkadaşlarımız 2 günlük bir çalışma yaptılar. Gökpınar Gölü'nün bakımı ve temizliği ile ilgilide her yıl çalışmalarımız oluyor. Rutin çalışmalardan bir tanesi olarak da Şuğul Kanyonumuzda ilk defa bir çalışma yapıldı. Bu gönül ve gönüllülük işidir. Doğayı seven ve elinde imkan olan insanların katkı yaptığı çalışmalardır. Bizim AFAD ekibimizin dışında da ihtiyaç duyduğumuz takdirde ilimizdeki doğa sporları kulüpleriyle de işbirliği yaparak ilimize katkı anlamında bu tür çalışmalar yapıyoruz" dedi.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afad' Ekibi, Şuğul Kanyonu'nu Temizledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement