Afad İl Müdürü'nden Hasar İncelemesi - Son Dakika
Güncel

Afad İl Müdürü'nden Hasar İncelemesi

Afad İl Müdürü\'nden Hasar İncelemesi

ÇANAKKALE İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Yılmaz, Ezine ve Bayramiç ilçeleri ile köylerinde meydana gelen sel felaketi ardından yaptığı inceleme sonrası, yaraların sarılacağını söyledi.

19.07.2017 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Yılmaz, Ezine ve Bayramiç ilçeleri ile köylerinde meydana gelen sel felaketi ardından yaptığı inceleme sonrası, yaraların sarılacağını söyledi.

Çanakkale AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan sağanak yağıştan etkilenen Ezine İlçesi'ne bağlı Gökçebayır Köyü'nde, Bayramiç ilçe merkezinde ve Kutluoba Köyü'nde incelemelerde bulundu. İncelemelerine Gökçebayır Köyü'nden başlayan AFAD Müdürü Yılmaz, selde hasar gören evlere giderek afetzedeleri ziyaret etti. Yılmaz, sel felaketinin yaşandığı Bayramiç ve Kutluoba Köyü'nde hasar gören ev ve işyerlerini inceledi. Levent Yılmaz, afetin yaralarının en kısa sürede sarılacağını belirterek, şöyle dedi:

"17 Temmuz gecesi 'Alo AFAD 122' hattına gelen ihbarlar neticesinde 2 araç ve 2 arama kurtarma ekibi ile vakit kaybetmeden Ezine'nin Gökçebayır Köyü'ne ve Bayramiç İlçesi'ne hareket ettik. Bayramiç-Çan yolunun 7'inci kilometresinde mahsur kalan 12 araç, arama kurtarma ekibimizin gayretli çalışmaları neticesinde 18 Temmuz sabahı saat 05.00 sıralarında bulundukları yerden kurtarıldı. Gün aydınlanınca afetin boyutları ortaya çıkmaya başladı. İlgili tüm kurum ve kuruluşları harekete geçirerek sel baskınına uğrayan evlerdeki suları tahliye etmeye başladık. Türkiye afet müdahale planı çerçevesinde hasar ve zarar tespit komisyonlarını oluşturduk ve çalışmalara başladık. Şu ana kadar yapılan çalışmalara göre Gökçebayır Köyü'nde 2, Bayramiç ilçe merkezinde 68 ve Kutluoba Köyü'nde 6 yapının hasar gördüğünü tespit ettik. Hasar ve zarar tespit çalışmalarına devam ediliyor. Ayrıca tarımsal alanlardaki zararların ve hayvan teleflerinin tespiti için de gerekli çalışmalar yürütülüyor. Yaşanan sel felaketinde herhangi bir can kaybı olmaması sevindirici."

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afad İl Müdürü'nden Hasar İncelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement